Habererk/Lokman Happani/ Kilis 
İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel başkanlığında Kilis'e gelen heyeti İYİ Parti İl başkanı Ağa Gündoğmuş ve çok sayıda partililer karşıladı. 

Kilis Ticaret ve Sanayi odası, Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği,  Kuvayi Milliye Atatürkçü Düşünce Derneği ve esnafları gezerek sorunlarını dinlediler. 

Ticaret ve Sanayi Odası başkanı H. Mustafa Celkanlı’dan Kilis’in sorunları hakkında bilgi aldılar. 

Celkanlı yaptığı konuşmada, "Kilis’te kendi nüfusumuzdan  fazla Suriyeli barındırmaktayız, Ticaret Odamıza kayıtlı toplamda bin 583 adet üyemiz bulunmaktadır. Bunların 1172 tanesi Suriyelilerin şirketi. Hafta 12 tane üye kaydı yapmaktayız, bunların on tanesi Suriyeli 2 tanesi Türklerden oluşmaktadır. Ayda otalama Kilis'te 440 tane doğum gerçekleşiyor. Bunun 330 tanesi Suriyeli 110 tanesi Türk. Kilis okullar yeetersiz, hastane yetersiz yani anlayacağınız Kilis'te ekonomi bitmiş durumdadır" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Yücel ise yaptığı konuşmada "Haftada iki ili ziyaret ederek, hem teşkilatlarımızın sorunlarını hem de stkların sorunlarını dinlemek istedik. Malum önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde stkların ve teşkilatlarımızın sorunlarını dinleyerek doğru bir aday çıkarmak için yoğun çaba içindeyiz" dedi.  


 

Editör: TE Bilişim