Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 
31 Mart yerel seçimlere bir hafta kala siyasi partiler son kozlarını oynamaya başladı. 

CHP-İYİ Parti Belediye başkan adayı Ahmet Nalçacıoğlu, Mücahitler mahallesinde coşkulu bir kalabalık ile karşılandı.

Burada halka hitap eden Nalçacıoğlu "Benim vatandaşım Suriyelilerden dolayı ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü. Bizle birlikte tekrar eski haline gelerek birinci sınıf vatandaş olacaktır. Kilisliler Suriyelilerden dolayı iş bulamaz duruma gelmiştir. Bizle birlikte  öncelik Kilisli gençlerimizin ve kardeşlerimizin başka illere gitmesinin önüne kesmek ve burada kendilerine iş imkanı sağlamaktır.  

İYİ KARTI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ

Nalçacıoğlu  şöyle devam etti "Diğerleri gibi gıda bankasından bulgur gıda dağıtımı yapmayacağız. Durumu olmayan vatandaşlarımız tek tek tespit edilerek aile sayısına göre İyi kart dağıtımı yapacağız. Kartlarına yüklenecek nakdi yardım ile istedikleri yerden esnaftan istediklerini alarak rahatça harcama yapabilecekler sadece bulgur ve simite talim etmeyecek. Onlar Suriyelilere kart veriyorsa bizde Kilis halkına insanımıza kart vereceğiz. 
Suriyeliler Banka kuyruğunda beklerken bizim bacılarımız İş Kur kuyruğunda beklemeyecek. "
dedi.

Suriyelerin her ay banka kuyruğunda beklediğini söyleyen Nalçacıoğlu "Onları banka kuyruğunda bekletirken bizim bacılarımız ve kardeşlerimiz ise İş Kur kuyruğunda bekliyor.  Biz buna da son vereceğiz. Öncelikle bacılarımız mahalle ve park süpürmek zorunda kalmayacak torpilli olanlar çalışmadan veya masa başında oturarak iş kurdan maaşlarını alıyor. Biz bu adaletsizliğe son vereceğiz." dedi.
 

Editör: TE Bilişim