Habererk/Lokman Happani/ Kilis 

Milletvekili Filiz, füze saldırılarına maruz kalan vatandaşların kendileri ve birinci derece yakınlarına 2330 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılarak nakdi tazminat ve aylık bağlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun değişikliği teklifinde bulundu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, 2016 yılında Suriye tarafından terör örgütlerince yapılan füze saldırılarında Kilis’te birçok vatandaşın yaşamını yitirdiğini, birçoğunun da yaralandığını anımsattı. Filiz, terör saldırısına maruz kalan vatandaşların yaralarının sarılamadığını ve mağduriyetlerinin devam ettiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”2016 yılında Suriye’den IŞİD, PYD/PKK terör örgütleri tarafından Kilis şehrine atılan füzeler sonucunda hayatını kaybeden şehit ve gaziler olmuştur. Şehit ve gazilerimizin geride bıraktığı eşleri, çocukları, anneleri, babaları, yakınları, şehit ve gazi ailelerine sağlanan haklardan maalesef faydalanmamakta ve mağdur olmaktadırlar. Bu nedenle terör örgütlerinin eylemlerinde Kilis şehrine atılan füzeler sonucunda hayatını kaybedenler ile yakınları ve yaralananlara ilişkin yasalarımızda bazı düzenlemeler yapılması şarttır. Yaşatamadığımız ya da yaralanmasını engelleyemediğimiz vatandaşlarımız ve yakınlarına sahip çıkmak bir sosyal devlet zorunluluğudur. Konuya ilişkin 03.11.1980 tarihli ve 2330 Sayılı kanun gereği, 2016 yılında Suriye’den IŞİD, PYD/PKK terör örgütleri tarafından Kilis şehrine atılan füzeler sonucunda hayatını kaybeden şehit ve gazilere yönelik hüküm yoktur. Bu konuda 03.11.1980 tarihli ve 2330 sayılı kanunun 2’inci maddesine “İ” bendi eklenerek bu mağduriyetin giderilmesi mümkün olacaktır. Bu amaçla söz konusu terör mağduru vatandaşlarımızın 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifinde bulunduk. Kanun değişikliği teklifimiz, TBMM’de oylanır ve değişiklik gerçekleşirse Suriye topraklarından IŞİD ve PYD/PKK terör örgütleri tarafından atılan füzeler sonucunda hayatını kaybedenlerin, yaralananların ve yakınlarının da ilgili kanundan faydalanmaları sağlanacak ve acıları biraz olsun dindirilecektir.”
 

Editör: TE Bilişim