Kilis'te baba ata mesleği olan Atilla ve Kerim Bekan kardeşler yıllardır uğraştıkları Katmerin patentini Mart 2015 yılında aldıktan sonra durmayarak yeni patent peşindeler.

Kilis bölgesine has olan Cennet çamurunun patent alımı için başvuru yapan bekan kardeşler, patentin son aşamaya geldiğini belirttiler. Kerim Bekan, "Kendi çabamızla Türkiye patent enstitüsünden 2015 yılında katmeri tescillendirerek patentini aldık. Durmayarak yolumuza devam ettik. Şimdi ise sıra Kilis'e has olan Cennet Çamuru adı ile ün salan kaymaklı künefenin patenti için başvurumuz son aşamaya geldi yakında onunda patentini alacağız" dedi.

Atilla Bekan ise, Cennet çamuru hakkında bilgi vererek, "Özel köy kaymağı ile yapılan cennet çamuru bölgemize has bir tatlı olup özel hazırlanan şekeri çığ kadayıfı ve fıstığı ile yapılmakta olup kavrularak yapılıp üzere kaymak dökülür. İki çeşit yapılır bir fıstıklı ve sade olarak. Müşterilimizin tercihine göre , hazırlayıp yapmaktayız patentini de yakın süre içinde alacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim