Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 
Kilis Belediyesinden yapılan açıklamada," 2016 yılından itibaren Kilis'li Kadın hemşerilerimiz için Meslek Edindirme Merkezleri açmaya başlamıştır. Bu merkezlerde açılan kurslar neticesinde binlerce kadın kursiyer El-sanatları, Aşçılık, Kur'an-ı Kerim, Halıcılık, Bilgisayar, Türkçe , Kuaförlük vb. gibi kurslara katılarak bir meslek dalında uzmanlaşmıştır.

Bu merkezler aynı zamanda kadınlar için sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı mekanlar haline de dönüşmüştür. Bulunduğu mahallede yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, yetim ve öksüzü bulunan ailelerin, her türlü yardım ve bakım hizmetlerini de merkezlerimiz üstlenmiştir. Merkezlerde çalışan personelimiz binlerce haneyi ziyaret etmiş ve sayısız hizmetlere imza atmıştır. Seçim çalışmaları kapsamında merkezlerimize ziyaret gerçekleştiren tüm Belediye Başkan adaylarımız gerektiği şekilde ağırlanmıştir. Diğer taraftan kurs merkezlerinin açılması ve demirbaş eşyasının alınması için ulusal ve uluslararası birçok kuruluşla protokol yapılmıştır.

Üç yıldan beri hizmete devam eden bu merkezlerin işletimi ve personel giderleri için harcanan paranın %90 'ı protokol yapılan fonlardan karşılanmış olup Belediye Bütçesi kullanılmamıştır. Ayrıca 14 Kurs Merkezimizdeki Demirbaş sayımlarımız güncel olarak tutulmakta olup 5.000' in üzerindeki bu malzemeler konaklara göre kayıt altına alınmış bulunmaktadır.

Kurs Merkezlerimize ait tüm çalışmalar ve Demirbaş takibi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz (Gıda Bankası) tarafından yapılmakta olup idari ve mali denetime açıktır. 2019 Şubat ayı içerisinde bu konuda Sayıştay Denetimi de yapılmış olup hukuk dışı herhangi bir duruma rastlanmamıştır. Hal böyle iken sosyal medyada kasıtlı olarak yapılan yalan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bu tür haberler seçimlere dönük spekülatif haberler olup hele Ak Partimizle ve adayımızla ilgili bu şekilde asparagas haber yapılmasını iyi niyetle izah edemediğimiz gibi bunda tamamen art niyet bulunmakta olup iddia edenleri ispat etmeye etmedikleri takdirde kamuoyunda müfteri durumuna düşeceklerini ilan ediyoruz.

Resmi kurumlara giren her eşya kayıtlı olarak zimmete girer ve öyle çıkar. Bunu iddia sahibi olan ve Belediye Başkanlığı yapmış bir kişinin oğlunun en iyi bir şekilde bilmesi gerektiğini zannediyoruz.500 çalışanı ve binlerce kursiyer için geçim kaynağı olan bu merkezler hakkında yapılan art niyetli, akıl ve izana sığmayan paylaşımları yapanlar hakkında ayrıca adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır.

Hiç bir bilgi ve belgeye dayanmadan tamamen kulaktan dolma söylentilerle yapılan bu paylaşımlara karşılık, bir devlet kurumu olarak biz her türlü asılsız ve yalan iddiaları resmi belgeleriyle, ilgililere ve merak eden tüm hemşehrilerimize ispatlamaya hazır olduğumuzu, Kamuoyuna Saygılarımızla Arzederiz" denildi. 
 

Editör: TE Bilişim