Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Kilis’te denetimli serbestlik Müdürlüğü bünyesinde ceza evinden çıkan ve para cezası olanlar okulların temizliği yaptırıldı. 

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şöyle denildi. Kilis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolüyle cezaevinden yeni çıkmış veya para cezası olan kişilerin infazının devamı ve tekrar topluma kazandırmak adına okullarda ücretsiz olarak çalıştırılmaktadırlar. Bu kapsamda düzenlenen Eğitime Tam Destek Projesi dahilinde bugün itibariyle (21/01/2019 ) Hacı Mehmet ve Nimet Ermen Zeytçioğlu İlkokulunda başlanan ve okullardaki eğitimi aksatmadan sömestr tatili boyunca 10 okulda daha temizlik, bakım, boyama, ağaç dikimi etkinlikleri yapılacaktır. Bugün yapılan Hacı Mehmet ve Nimet Ermen Zeytcioğlu İlkokulunda yapılan etkinliğe Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar DURMUŞ, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Savcı Buğrahan KONU, Kilis Denetimli Serbestlik Müdürü Fikret BÜYÜKTOPCU, Kilis Milli Eğitim Şube Müdürü Kıvanç YOLCU, Hacı Mehmet ve Nimet Ermen Zeytcioğlu İlköğretim okulu müdürü Gönül ÇELEN, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü projeden sorumlu personelin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Ara dönemde okulların bakım ve temizliğini yaptırıyoruz 
Etkinlikte konuşma yapan Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş; ‘’Kilis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği protokolü dahilinde uzun zamandır hükümlüleri ıslah etmek adına kamuda ücretsiz çalıştırmaktadırlar. Bugünkü etkinliğimiz Adalet Bakanlığımızın Türkiye geneli tüm Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde eş zamanlı başlattığı iki haftalık okullarda bakım, onarım, boyama, ağaç dikimi çalışmasıdır. Denetimli serbestliğin amacının infaz artı rehberlik olmasını göz önüne aldığımızda bu projeyle hükümlülerin hem cezalarını infaz ettiği hem de topluma faydalı bir işte çalışarak ıslah çalışmalarının gerçekleştiğini görmekteyiz.

Kilis Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün uzun zamandır yürüttüğü ve bu günden sonrada devam edeceği ıslah çalışmalarının toplum ve hükümlüleri kaynaştıran önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Kilis Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yapmış olduğu Eğitime Tam Destek Projesi destekliyoruz ve bu projenin takipçisi olacağız ayrıca bu projenin başka güzel projelere de öncü olacağını düşünüyorum’’ dedi.


 

Editör: TE Bilişim