Habererk/ Lokman Happani / Kilis

Kilis'te faaliyet gösteren oda başkanları Azez'de meslektaşlarıyla buluştu. 

Kilis Esnaf ve Sanaatkarlar odaları birliği öncülüğünde Azez'de faaliyet gösteren meslek ve ticaret odası yetkilileri ile bir araya geldi. 

Görüşmelere KOSGEP Müdürü Murat Küçükoğlu'da eşlik etti. Esnaf odaları birliği başkanı Şevket Memiler yaptığı açıklamada, "15 gün önce Vali yardımcımız ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, Kilis esnafımızın sorunları ile Azez ve bölgesindeki ticaret odalarıyla nasıl ikili ilişkiler kurarak ticaretimizi sürdürmeyi görüştük. Bu kapsamda Azez Ticaret odası yetkilileri ile Azez'de bir araya geldik. ikili görüşmelerimiz son derece olumlu geçti dedi.
 
Suriyeli Üreticiler yok parasına mallarını satıyorlar 

Mermiler Azez'de ki görüşmedin ardından, Soran, Mera Akhtarin ve Çobanbey kasabalarını gezdiklerini belirterek şunları söyledi. "Fırat kalkanı hareketi ile rahata kavuşan esnaf ve üreticiler, mallarını  yok parasına sattıklarını bunun için Türkiye'ye açılmak istediklerini söylediler. Esad ve YPG bölgesinden gelen tüccarlar çok ucuz para veriyorlar bizde mecbur satıyoruz.  Ancak mallarımızın değerinde satılabilmesi için Türkiye'ye açılmamız lazım" dedi.  


 

Editör: TE Bilişim