Habererk/ Lokman Happani/kilis 

Afrin barajı inşaatına Milletvekili Hilmi Dülger Belediye meclis üyeleri ile belediye başkan yardımcıları ve müdürler ve bazı vatandaşlarda katıldı.  Brifing veren DSİ Bölge Müdürü Seven şunları söyledi. Afrin barajının gövde inşaatı  normalde Kasım 2019 yılında tamamlanacaktı. Ancak oluşan zorunlu şartlar ve kilis halkını susuz bırakmamak için biz bunu bir yıl öne çektik yüzde 89 tamamlandı. Su tutmaya başladı.  Kasım ayı sonunda gövde inşaatı bitecek,  baraj Toplam 373 milyon liraya mal olmaktadır. Bunun haricinde 120 Milyon liralık isale boru hattını da ihaleye çıktık. 43 Kilometre boru hattı ile kilis’e su taşınacaktır. Şuanda su arıtma tesisi yeterli fakat biz bununla da kalmayarak 50 Milyon liraya 2.nci su arıtma tesisini inşa edeceğiz. 

Fırat Nehrinden su getirilse Dünyanın en pahalı suyu olur 
Seven Halk arasında sıkça neden Fırat nehrinden su getirilmiyor diye söylentiler var bize ihbarlar geliyor. Kilis’in rakımı 740 larda Fırat nehrinin ise 300 biz buradan su getirmeye kalksak elektrikle pompalanacağı için dünya’nın en pahalı suyu olur. Seve barajı 143 Afrin ise 120 ‘de biz buradan getireceğimiz çalışma ile daha ucuz maliyetli su olacak bu vatandaşlara yansıyacak dedi. 

Başkan Kara: Su konusunda yapılacak her şey yapıldı 
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, halk bize tepki gösteriyor maden suyun biteceğini biliyordunuz neden önlem almadınız diye. Bir defa yapılabilecek her türlü tedbir alındı. Birincisi bizim suyumuz eğer tedbir alınmasaydı nisan ayı itibari ile bitmiş olacaktı. İkincisi Bizim hayalimiz olan Afrin barajının temeli atıldı hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışılıyor ve bu arada isale hattının ihalesi yapıldı. Doğanpınar ve kayacık barajından su verilmemesinin nedeni ise kirli su olduğu için verilemiyor.  Valilik olarak Katarla görüştük. İçme suyu için proje hazırladık hibe alacağız alacağız bu hibe ile en erken de su sorunu çözeceğiz dedi.  Daha sonra baraj inşaatı gezilerek çalışmalar yerinde incelendi.  


 

Editör: TE Bilişim