Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Kilis’in ilk kurulan Organize sanayi bölgesinde Çetinler İnşaat Sanayi Şirketi bir süre faaliyetini askıya alınmasının ardından OSB yönetimi tarafından fesh edildi. 
Çetinler inşaat fesih işlemlerini durdurmak için Kilis İcra hukuk mahkemesine başvuruda bulunarak adlarına tahsis edilen Acar köyü 106 ada 9 parsellerdeki yerin kendilerine iade edilmesini istedi. 

Mahkemeye jet hızıyla cevap verdiler
Çetinler İnşaatın sahibi Hurşit Çetin’in Kilis İcra hukuk mahkemesine açtığı dava sonrası mahkeme tarafından Çetinler inşaata ait yerin satışı ve ihalesinin yapılıp yapılmadığına dair cevap yazısı 19.09.2012 tarihinde OSB’den istendi. OSB yönetimi 20.09.2012 tarihli yazısı ile ihalenin 21.09.2012 tarihinde yapılacağını satış ve ihale gerçekleştiğinde mahkemesine dosya ile birlikte gönderileceği belirtildi. Gönderilen yazıda ise 106 ada 9 parseldeki yeri sonradan alan iş adamı Kilis OSB yönetim kurulu üyesi olarak Necmettin Şekeroğlu imzaladığı ve  gönderildiği ortaya çıktı.  

Şekeroğlu ihaleyi kendisi aldı
Kilis OSB’de yeri fesh edilen Çetinler İnşaatla ilgili olarak mahkemenin yazısına imza atan Şekeroğlu ihale sonrası yeri kendisi alarak işletmeye açtı.
 Dikkatlerin çekilmemesi için ihaleden tam 8 ay sonra Kilis OSB tarafından yerin kendine teslim edildiğine dair tutanak imzalandı. 

2005 yılında Öldürülen eski belediye başkanı Ekrem Çetin’in oğlu olan Hurşit Çetin 2007 yılında milletvekili adayı olmuştu. Hurşit Çetin Mahkemeye ve savcılığı ne kadarda suç duyurusunda bulundu ise de hem savcılık hemde mahkeme tarafından itirazı red edilerek olayın üzeri kapatıldı. 

 Necmettin Şekeroğlu

Editör: TE Bilişim