Habererk/Lokman Happani/Kilis

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde; Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, 21.03.2019 tarihinden günümüze kadar yapılan çalışmalar kapsamında üç (3)  ayrı TCK 79 Göçmen Kaçakçılığıeyleminde yasa dışı yollarla ülkemize giriş yapan toplam 67 Suriyeli göçmen mağdur şahıs yakalaması gerçekleştirilmiştir.
07/05/2019 günü olayla ilgili yapılan eş zamanlı operasyonda; şüpheli/SSÇ şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamış, şahıslardan M.D, H.M, B.D, (SSÇ)F.D ve M.B.P, M.A.K isimli şahıslar yakalanmış, firari H.N.D isimli şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

M.D, H.M, B.D, (SSÇ)F.D ve M.B.P, M.A.K isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış, gözaltına alınan M.D, B.D, (SSÇ)F.D ve M.B.P ve M.A.K isimli şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış, H.M isimli şahıs ise adli kontrol kararı verilmek suretiyle serbest bırakılmıştır. Söz konusu soruşturmaya; ilgili Cumhuriyet Savcımız tarafından devam edilmektedir denildi.
 

Editör: TE Bilişim