Habererk/Lokman Happani/Kilis 

“Bugün bir gazetede çıkan “VAH KİLİS’İM VAH” “ZOR DURUMDA OLAN KİLİS ESNAFINA GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ SAHİP ÇIKTI” ibareli başlıkta Kilis esnafının Mücbir Sebep halinden kaynaklanan beyanname verme sürelerinin uzatılası ile ilgili haberleri okuyabilir bunu görebilir hatta zahmet edip bu haberi yapanlar en azından araştırabilirlerdi.Elbette serhat şehrimiz 2016 yılından itibaren ciddi anlamda sıkıntılar ile karşılaşmış. Bu sıkıntılardan en büyük nasibini de esnaflarımız almıştır. Hükümetimiz tarafından ilan edilen Mücbir sebep hali ile esnafımız rahatlatılmaya çalışılmış ve defalarca bakanlıklar nezdinde yapılan görüşmeler ile tekrar tekrar ertelenmiştir.

Geçtiğimiz ay içerisinde yine Ankara’da yaptığımız görüşmeler neticesinde Mücbir sebep halinden doğan beyanname verme sürelerini ise 1 ay uzatarak son beyanname verme süresini 26 Temmuz 2019’a kadar uzatmıştık. Temmuz ayının sonunda olmamızdan dolayı Mücbir sebep halinden doğan ve uzatılan beyanname verme süresi de bitmiş bulunmaktadır. 

Şimdi sormak istiyorum? Beyanname verme süresi uzatılıp bu olay basın yayında ve medya da yer aldığı halde haberi olmayan veya haberdar olmayan kişilerin bu konu üzerinde yorum katmalarını ne ile anlamlandıracağız. Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Sayın Muhittin Taşdoğan Bey’in konu ile ilgili olarak yanlış bilgilendirildiğini tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. 
Bizler Kilis için canla başla çalışmaya gayret göstermeye devam eden bir anlayış ile yolumuza emin ve kararlı adımlar ile yürümeye devam edeceğiz. Kilis’in menfaatleri için ne gerekiyorsa elimizden geleni ardımıza koymayarak, vücudumuzu Kilis için taşın altına koymaya her zamankinden daha fazla razıyız” dedi.


 

Editör: TE Bilişim