Habererk/Lokman Happani/ Kilis 

Kilis Belediyesi konuk evinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Hasan Kara, Tarım ve Orman müdüresi Songül kadıoğlu , Zeytin Arıcılık, Bahçeçilik, Ziraat odası, keçi ve koyun üreticileri birliği Sebze üreticiler ve çiftçi malları koruma başkan ve temsilciler katıldı 
Başkan Kara toplantıda yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz ki  ülkemizde denenmedik oyun kalmadı. Her türlü oyunu denediler, en sonunda bir ekonomik savaş ilan ettiler.  Bu ekonomik savaş neticesinde Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştılar.  Durumu fırsat bilen tüccarlar ise fahiş fiyatlarla tüketiciye satışlar yapmaktadır. Biz Kilis’te belki Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 

Üreticimizden tüketicimize haftanın belirli günleri semt pazarları  kurarak üretici her şeyini burada direk tüketiciye satacaktır. Arada komisyoncular olmadan hem üreticimizi korumuş olacağız hem de tüketiciyi. Şuanda üç semtte bu uygulamayı başlatacağız rağbet olduğunda ise Kilis geneline yayacağız.

Üretici ile tüketici arasında olan şahıslar fiyatları şişirip piyasaya sürme durumunda kalıyorlar biz bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.  


 

Editör: TE Bilişim