Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Başkan Memiler yaptığı yazılı açıklamada " İŞ-KUR TYP ile işsizlik sorununa çare olunmayacağını ve sorunu kökten çözecek hamlelere şiddetle ihtiyaç duyduğumuzu daha önce bulduğum her fırsatta dile getirmiştim. 

Olayın daha vahim olan bir başka boyutunu dile getirmek ve yetkililerin, özellikle yeni seçilecek olan yerel yönetimin dikkatini çekmek istiyorum. 

Bildiğiniz gibi genelde 6 aylık olan İŞ-KUR programları az emek vererek standart bir gelir elde etmek isteyenlerin gözdesi haline gelmiştir. 

Esnaf arkadaşlarımızdan bazıları da bu geçici rahatlama dönemi için iş yerlerini kapatmakta ve İŞ-KUR aracılığıyla geçici olarak istihdam edilmektedir. 

6 Aylık dönem sona erdikten sonra işsizler ordusuna katılan bu kardeşlerimiz tekrar iş yeri açamayarak mağdur bir hale gelmektedirler. 

İş-KUR'dan işe girenlerini Suriyeliler dolduruyor 

Bu olayın vahim bir noktası iken daha vahimi şudur; Piyasa'da bu kardeşlerimizin boşalttığı alanlar Suriyeli mülteciler tarafından doldurulduğuna dikkat çeken Memirler açıklamasını şöyle sürdürdü. . 
"Şayet bu durum bir kaç yıl daha böyle giderse piyasada Türk esnaftan daha çok Suriyeli esnaf bulunacaktır. Kilis, Kilislilerin elinden kayıp gitmeden önce bu soruna bir çare bulunmalı, esnaf kardeşlerimizin iş yerlerini açık tutmaları için gereken destek ivedilikle sağlanmalıdır. Bunun yolu topyekun bir ekonomik kalkınmadan geçmektedir. Şehre sıcak para girişinin artırılması esnaf kardeşlerimizin iş yerlerini döndürmeleri için olmazsa olmaz bir kriterdir. İŞ-KUR TYP yerine aynı bütçe ile kalıcı çözümler bulunulacağına inanmakta ve bu amaçla atılacak adımları sabırsızlıkla beklemekteyiz" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim