Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

Onlarca işçi ve esnaf merkezi Mersin'de bulunan Nursa ve Oluşum Mühendislik A.Ş tarafından ihalesi alınan Musabeyli Hükümet Konağı işinde gerek çalışan gerekse malzeme vererek tamamlanması için uğraştılar. 

Ancak yüklenici firma esnafa 2 Milyon lirayı ödemedi. Telefonlara bakmayan firmanın işçi ve esnafların sabrını taşırarak inşaat halindeki Musabeyli Hükümet konağı binasına geldiler. 

Yanlarında getirdikleri kepçe ile önce istinat duvarını yıkmaya başladılar. Camcısı, binanın camını marangozu ise  kapıları sökmeye başladı. 

Durumun Musabeyli Kaymakamlığına intikal etmesinin ardından olay yerine polis ve Jandarma ekipleri gelerek duruma müdahale etti. 

İFLAS ETTİK ZATEN İŞ YOK PARAMIZI ALAMIYORUZ

Bir esnaf "Devlet işi diye inandık girdik yüklenici firma bizi dolandırdı. 250 bin lira alacağımı 20 bin liraya kadar düştüm yine verdi. Firma başka firmaya devrediyor.  Onlarda ödemediler bizde haklı olarak alacağımızın peşine düştük" dedi. 

KAYMAKAM AVCI OLAY MAHKEMELİK BİZDEN ALAKASI YOKTUR 

Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı "2016 yılında İl Özel İdaresi tarafından yeni hükümet binasının yapımı için ihale yapılmış olup, ancak ihaleyi alan firma iflas etmiştir. Bir başka firmaya devretmiş  olup, klimacı klima takmış parasını alamamış Pimapenci, pimapenlerini yapmış parasını alamamış. Biz Özel İdarenin malını korumakla mükellefiz emniyet tedbirlerini uyguluyoruz.  Zaten şuan olay mahkeme aşamasındadır." dedi.
 

Editör: TE Bilişim