Habererk/Lokman Happani/Kilis 

Temel Atma töreni için Kilis’e gelen Bakan Veysel Eroğlu’nu Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara Milletvekili Reşit Polat, Milletvekili Hilmi Dülger AK Parti ve protokol üyeleri karşıladı. Vali Tekinarslan’dan kısa brifing alan Eroğlu basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Kilis’e 4 Milyar TL yatırım yaptık
Bakan Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, Kilis AK Parti iktidarı döneminde 4 milyar TL. yatırım yaptıklarını söyledi. Son   40 yılın en şiddetli yağışını bir günde alan Kilis’e sel baskınlarından kurtarmak için yeni baraj ve taşkın sel isale atının temelini bugün atacağız. Nüfusundan fazla  Suriyeli barındıran Kilis’in içme suyunu çözmek için Afrin barajına hız verdik. Barajın bitmesiyle  43 kilometrelik boru hattı ile Kilis’e yılda 19 Milyon metre küp vereceğiz . Kilis’in içme suyu problemi tamamen ortadan kalkacaktır.

Türkiye olmasaydı Suriyelilerin hepsi ölürdü. 
Bakan Veysel Eroğlu, Suriye’de iç savaşta Türkiye kucak açmasaydı Esad kendi yandaşlarını bombalayarak bir çoğunu öldürecekti. Biz dünyaya insanlık dersi verdik. Bu savaşta en büyük sıkıntıyı Kilis ve Kilis halkı çekti. Dış güçlerin beslemesiyle, Başta DAEŞ olmak üzere PKK/YPG  Kilis’e saldırılarda bulundular. Hainler gözleri dönmüşler camileri bile alarak acımasızca saldırmıştır.  Türkiye’nin kararlı Suriye politikası ile artık bölge daha huzurlu günlere kavuşmuştur. Bundan sonra Kilis’e yatırımlarımız daha artarak devam edecektir. dedi. 


 

Editör: TE Bilişim