Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanlar güvenli bölgelerdeki akrabalarıyla bayramlaşmak için Kilis'in Öncüpınar sınır kapısına akın ediyorlar. İç savaştan kaçarak Türkiye'nin  birçok ilinde kendi yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler Özellikle YPG'nin kontrolünde bulunan Fırat kalkanı ve Zeytin Dalı hareketi özgürleştirilen yerlerdeki akrabalarını görmek için geliyorlar. Yıllardır hasretini çektikleri akrabaları ile bayramlaşmak için Öncüpınar sınır kapısına akın eden, Suriyeliler aileleriyle geliyor. Savaş ile birlikte Türkiye'ye kaçan Suriyelileri gençlerin Türkiye'de evlenerek çoluk çocuğa kavuştu. 

Türkiye ve Türk insanından Allah Razı olsun 

İç savaş dolayısıyla ülkesini terk ederek Türkiye'ye sığınan Fatma Ahmet Habererk'e şunları söyledi. "Üzerimize bombalar yağıyordu. Kocam ve çocuklarım ile birlikte 2013 yılında Türkiye'ye sığındık Türkiye bize kucak açtı oğlum Salih'te burada evlendi. Şuan 2 çocuğu bulunuyor akrabalarımızı görmek için İzmir'den geldik. Vatanımızı ve evimizi çok özledik. 5 yıl aradan sonra ilk kez gidiyorum. evim ve eşyalarım yerinde duruyor mu bilmiyorum DAEŞ tarafından talan edildi diye akrabalarım söylemişti. Şimdi gidip bakacağım, akrabalarımızın olduğu Bab bölgesinde sorun yoksa ülkemde kalmak ve çocuklarımı büyüttüğüm hasretini çektiğim evime tekrar kavuşmak  istiyorum" dedi. 

Suriyelilerin işlemleri  AFAD  tarafından Öncüpınar sınır kapısında kurulan iletişim merkezinde kayıtlarının alınmasının ardından Suriye'ye gönderiliyorlar.

Habererk/Lokman Happani/Kilis 

Editör: TE Bilişim