Habererk/ Lokman Happani/Kilis

Kilis'te uzun yıllardan beri cep telefonu ve teknik servisçiliği yapan Servet Ökaktaş'tan önemli uyarılar geldi.

Akıllı telefonların çıkmasıyla gündeme gelen terör olaylarına dikkat edilmesini istedi. Her geçen gün yeni bir cihaz ve bir teknoloji ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle Cep telefonu sektöründe, gelişen cihazlara yetişmek nerede imkansız. Bu durumda cep telefonlarınıza dikkat ediniz gerek FETÖ ve gerekse PKK/YPG cihazlarına uygulaması gönderebilir, hem de yükleme yapabilirler.

Tanımadığınız telefon tamircisine gitmeyin

Özaktaş, Özellikle gerek program gerekse yurt dışından gelen telefonlarınızı güvenmediğiniz, tanımadığınız kişilere emanet etmeyin. Bylock, Kakao talk ve bir çok gizli görüşmelerin kullanıldığı telefon imeilerinin yanı sıra bazı programlar ve terör örgütüne ait dokümanları gizli bir şekilde aktara bilirler. Bazı müşterilerimizin başına geldi, Terör örgütü ve yandaşlarıyla hiçbir şekilde bağlantısı olmayan kişiler soruşturma geçirdi.

Suriyeli telefon tamircilerine güvenmeyin

Özellikle Suriye'deki iç savaşta kaçarak Türkiye'ye gelen ve ülkenin bir çok kentinde kolay para kazanma yolu olan cep telefonu bayileri ve teknik servisleri açan Suriyelilere dikkat çeken Özaktaş şunları söyledi. Çok ucuz maliyete kurdukları servis imkanı altında bir çok problemle karşılaşıyoruz. Kullanmak için aldığımız telefonlar bir anda yok olma ve sizleri hem terör örgütü propagandası hem de paranızdan etmektedir. yaşadığınız sıkıntılarda çabasıdır. Güvenmediğiniz inanmadığınız telefon tamircilerine telefonlarını vermeyiniz.5-10 liraya imei atıyorlar oda sizlere sonradan sorun çıkartıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim