Habererk/Lokman Happani/Kilis

İl trafik komisyonu 2018 2. trafik komisyonu için valilik toplantı salonunda toplantı yaparak bazı yolların demir dubalarla kapatılması kararı aldı. Kararın alınmasının ardından yayınlanan komisyon kararına vatandaşlar ve esnaflar tepki gösterdi. Kilis'te en çok yaygın olan motosiklet kullanımı ve park alanı olmadığından, merkez çarşısının ara sokağına park ederek işlerini görüyor. Paşa hamamı bölgesi ile kuyumcular çarşısına gelerek motosikletlerini park edecek yer olmadığından Mevlevihane cami etrafına park eden vatandaşlar buranında demir dubalarla kapatılacağını duyunca tepki gösterdiler. Zaten parkomat uygulaması bulunuyor, bu niye şimdi motorlarımızı nereye park edeceğiz dediler.

İşte komisyonda alınan kararlar

2018 YILI 2. İL TRAFİK KOMİSYONU TOPLANTISI KARARLARI

İl Trafik Komisyonu gündemdeki konuları görüşmek üzere 07/06/2018 Perşembe günü saat 11.00’da Valilik toplantı salonunda toplanmış olup, alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır.

1- Tura Taşımacılık San.Tic.Ltd.Şti’nin D4 Yetki belgesi talebinin ilimizin mevcut şartlarına ve yolcu potansiyeline göre uygun olmadığı değerlendirildiğinden, Tura Taşımacılık San.Tic.Ltd.Şti D4 Yetki Belgesi talebinin reddedilmiştir.

2- Eksikliği tespit edilen yed-i emin otoparklarına eksiklikleri gidermek için 7 gün izin verilmesi, verilen izin karşı eksikliklerini gidermeyen yed-i emin otoparklarına kapatma veya geçici faaliyetini durdurma kararı verilebileceğinin tüm yedi emin otopark sahiplerine tebliğine ve mevcut yed-i emin otoparkların iş yeri taşınma talebi olması durumunda ilgili kurumlar tarafından mevzuat çerçevesinde talebin değerlendirilmesi yönünde karar alınmıştır.

3-Aşıt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi girişinden (Ergezen eczanesi karşısından) dolmuş durağının bulunduğu yerden daha ileri bir kısma alınması halinde buradaki trafik sıkışıklığın önüne geçileceği öngörüldüğünden bahse konu kaldırımın ve parkomatın kalmasına ancak belediye otobüs durağının daha ileri kısma alınması yönünde karar alınmıştır.

4- Ekrem Çetin Mahallesi Nejat Uygur Sokak ve Ahmet Taner Kışlalı Caddesinde yoğun bir trafik akımının bulunmadığı, buraya park yasağı getirilmesinin bu bölgede yaşayan sakinlerin araçlarını park edecek bir alan bırakmayacağı öngörüldüğünden talebi reddedilmiştir.

5- Paşa Hamamı girişinde, Pazar Eczanesi Attar Nafi Sokak girişinde fizik olarak demir dubalarla araç trafiğine kapatılması yönünde karar alınmıştır.

6- Kilis PTT Başmüdürlüğünün Yaşar Aktürk Mahallesi Postane Caddesi No:1 kargo kabul gişesinin bulunduğu kısma cep yapılması yönündeki talepleri reddedilmiştir.

7- Av.Kadri Timurtaş Sokağı sokağının fiziki olarak araç trafiğine kapalı durumda olduğu ancak motosiklet sürücülerinin motosikletlerin park etmek suretiyle burayı işgal ettiği, bahse konu sokağın kuyumcular girişinden, Mevlevihane girişinden ve Paşa Hamamı girişinden fiziki olarak demir dubalarla kapatılması yönünde karar alınmıştır.

Editör: TE Bilişim