Habererk/Lokman Happani/Kilis 

Kilis'te Muhammed Kolay, 42 yıl önce köyde öğretmenlik yaptığı sırada sedef haftalığına yakalandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Kolay Türkiye'de gitmediği cildiye doktoru kalmadı. Rüyasında mübarek zatın kendisini çağırması üzerine İran'a giden ve üç ay kalan Kolay, orada öğrendiği bilgi ile sedef hastalığını yendi. Şimdi Türkiye'nin bir çok yerinden kendisini arayan hastalara yaptığı merhem ile şifa dağıtıyor.

Ünü Türkiye'ye yayıldı

 İran'da öğrendiği bitkisel macunun etkisiyle sedef hastalığından kurtulan 75 yaşındaki emekli öğretmen Muhammet Kolay, artık aranan kişi haline geldi. 
3 ay kullanıldıktan sonra sedef hastalığından kurtulanlar kendisine teşekkür ederken ünü bir anda Türkiye geneline dağıldı. 

Profesörler Tarifini İstedi Vermedim 

Habererk'e konuşan Muhammet  Kolay şunları söyledi." Ben 76 yılında köyde öğretmenlik yapıyordum bir den vücudumda yaralar oluştu. Gitmediğim doktor kalmadı sedef hastalığı olduğunu bir türlü çare bulamadılar. Bir gün rüyamda Muhammet Kolay geldi zat beni çağırdı. Bende kalktım İan'a gittim ve hoş geldin Muhammet dedi.  3 ay yanında kaldım  burada öğrendiğim bilgilerle merhemi yaptım ve kullandım sedef hastalığından kurtuldum. Kilis'e gelerek bitkisel karışımla ilaç yaparak hastalığı olanlara verdim  3 ay içinde hastalıktan kurtuldular. Türkiye'nin bir çok yerinden gelen var, İstanbul'dan cildiye profesörleri dahi geldi öğretmemi istediler. vermedim" dedi.  .    

Sedef Hastalığından kurtulmanın yolu

Kilis’li Mehmet Kolay  25 yıl çektiği sedef hatalığından bitkisel ilaçla nasıl kurtulduğunu anlattı.

 80 Yaşındaki Kolay, sedef hastalığı yüzünden kendisini alkole verdiğini en sonunda dayanamayarak elektriğe verip intihar etmeye çalıştığını anlattığı, alkolün etkisiyle uyuduğunu ancak bir mübarek zatın kendisini uyandırarak ya Muhammed dünya tıpında  bunun çaresi yok bize çaren bizde dediğini ve yola düşerek Irak’ın Bağdat kenti yakınlarında Şeyh Osman Seracettin hazretlerinin dergahına giderek orada 3 ay kaldığı ve daha sonra bitkisel bitkilerden oluşan macun ile  3 ay kullanarak kurtulduğunu  anlattı.

Mehmet Kolay'a ulaşmak için Kilis Muhabiri Lokman Happani'yi aramanız gerekmektedir. Telefon: 0553 879 0079


 

 
 

Editör: TE Bilişim