MERSİN’in Erdemli ilçesinde arıcılık yapan 47 yaşındaki Fazilet Tipi, 20 yıldır eşiyle birlikte arıcılık işiyle ilgileniyoruz.Erdemli ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 450 rakımlı  Esenpınar Mahallesi'nde 150 adet kovanımız bulanmaktadır.Şu anda bir aylık zamanı olan polen hasadını yapıyoruz.Bu yıl hava şartlarının yağışlı gitmesi hasılat oranımızı %50 arttırdı. 150 adet kovandan günde 15 kilo polen topluyoruz. Bu polenlerimizi difrize atarak önce şokluyoruz daha sonra temizleme işlemi yaptıktan sonra paketleyerek tüketiciye ulaştırıyoruz. Bölgemiz çok zengin çiçeklerin bulunduğu bir yer olduğu için polenleri de çok kaliteli çıkıyor.

polen

Vitamin deposu olan ''polen'' yurt içinde ve yurt dışında da çok sayıda alıcı buluyor.Kilosu 300 TL'den satılan polen bulunduğumuz bölgede 100 ton kadar çıkıyor. 

Polen kullanımı pandemiyle bir,son iki yılda büyük artış gösterdi.Avrupa'dan özellikle yoğun istek var. Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelere polenlerimizi gönderiyoruz.Müşterimiz aldığı polenin kalitesinden, bizde sattığımız fiyattan oldukça memnunuz dedi.

arı1

Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt yaptığı açıklamada;Bölgemizde arıcılık önemli bir geçim kaynağıdır. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı. Vitamin deposu polen daha çok Avrupa ülkelerine gönderiliyor" dedi.

Editör: Habererk Com