Sağlıksız, huzursuz; bütün ayar ve algısı alt-üst olmuş bir memlekette yaşamaya çalışıyoruz. Türk toplumunu bir çerçeve içinde tasvir etmeye çalışmayalım, neye davransak elimizde kalacağı aşikâr… Üstüne bir de Suriyeli Arap belası eklenince iyiden iyiye ne “sosyoloji” kaldı ne psikoloji. Türk Milliyetçilerinin iddiası ola gele şu durum; yani homojenite o kadar da sağlam değildi zati!.. Biz de yekparelik, ortak tepki ve hissiyat manzumesi gelişmemiştir; farkında değil miyiz?

Sosyal medyada ara ara vurgularız; memlekette asayiş-huzur kalmadı, diye... Bu iş terör meselesi ile ilintili, hem terör meselesinden vareste bir durum. Terör=Şiddet sarmalının toplum dengesini alt-üst ettiği bir gerçek… Ülkede Kürt etnikliği üzerinde nefretin artması, terör ile alakalıdır. Yeni jenerasyon Kürtlüğün, Türkiye ile içten ve gereklilik düzleminde ilişki ve bütünlük kurmadığı besbelli. Oğuz elinde kürt ve arap nefreti artıyor. Mesela Türk Medeniyet ve değerler sistemini tanımadıkları çok net. Diğer durum ise nadan-cahil görüntümüzün yadsınamaz gerçekliği. Cahiliz; asosyal, lümpen ve holiganist kabarmaların temsil ve baskınlık iklimi üzerimizde bütün ağırlığını hissettiriyor. Hangi aidiyet bağılına işaret edersek edelim; particilik, sendika,  sporda taraftarlık, din-diyanet, sanat(!) tarih ve akademi yönlerimiz.. paldır küldür dökülüyor.  

Liseli çocuk Çanakkale Savaş’ının tarihini bilmiyor. Umreye gitmiş bant ustası adam, Kerbala’yı Şii ve Alevilere mal ediyor.  1500 tl maaş ile çalışan BJK’li Mehmed, Fenerbahçe bayrağı yakıyor. CHP’li Aysel Atatürkçüyüm diye bağırırken, partilileri HDP’li Kürtçülerle halaya duruyor. Kadına şiddet ve taciz, cinayet, tecavüz, gasp, soygun ne arasan bu ülkede! Kitap yok, tiyatro yok, müze.. belgesel, arkeoloji ne anlam ifade eder?

Silivri’de bulunan Nazım heykelini kurşunlamak nasıl bir akıl? Makaryos ile birlikte Fazıl Küçük’ü boyayıp, rölyefini kırmak ne gibi bilinç milliyetçiliği? Hatipoğlu’nun rayting rekorları kırdığı bir ülkede din, menkıbe dinidir. Hacı Bektaşi Veli n’apsın???

Mustafa Kemal’in “Yüksek Sosyete’den” muradı bu değildi.  Cumhuriyetin yüksek toplumu bu olamaz! Hala “gardaşşş” demek, pek babayiğitçe.. “kardeş” deme üzülürsün! Şehir bilinci olmadığından Ankara ve İstanbul asla (kent kültürü yerleşmiş) megapol değil; İzmir barajı zor aşıyor. Kıraç isimli bir mahalle var, bildiğiniz taşra ve çöplük!

Hadımköy yolunda adam arabadan iniyor, arkada korna çalan vatandaşın üstüne yürüyor.. “senin a… koyarım, ulannn!..” İşte yüksek Türk’ün, yüksek medeniyet-kültür tasavvuru!

Hangi din, cemaat, parti ve futbol takımı bu işleri çözecek?

Bir kere ülkenin yarısını kaybettik; çünkü Ak Partili.. bunlardan bir cacık olmaz, alayı çöpe… HDP’li ile işimiz yok! MHP’de Bahçeli’nin yakasından düşmüyorlar. Aziz Yıldırım ASABİ! İlber Ortaylı umudumuz!!!

Yesevi metafiziği ve Maturudi aklını eski bulan hocalarım var Prof.Dr Kemal Üçüncü gibi… Sorun, onların eski olmasından ziyade geliştirilememesi, hatta bilinmemesidir.

Aynada KENDİMİZİ GÖRMEYE BAŞLASAK MI? NE DERSİNİZ…

TÜRK IRKI VAROLSUN!