Kırgızistan'ın Bişkek şehrinde on yıldır muhteşem tatlılarıyla Türkiye kültürünü Atayurda taşıyan Halil usta  Kırgızistanda vazgeçilmez oldu.

Gaziantep'in  Nizip ilçesinde tatlı ustası olan Halil Usta  10 yıl önce  Kırgızistan'ın Bişkek ilçesine yerleşerek bir ilke imza attı. Türkiye'nin vaz geçilmez  baklavasını tanıttı. Şu anda muhteşem bir imalathane ile çeşitli seminerler, tatlıcı dükkanları ve kafeler açarak Türk baklavasını bölgeye sevdirdi. Adeta turizm elçimiz gibi Türkiye’yi ve Türk kültürünü soydaşlarımıza tanıtan Halil ustayı haber sitesimiz genel yayın yönetmeni İsmail Türk tebrik etti.

Baklava, hiç şüphesiz ki Türk mutfağına ait olan en özel lezzetlerden biridir. 
Lezzetini hiç kaybetmeden Osmanlı mutfak kültüründen günümüze dek gelen baklava, bu süre zarfında kendisine dünyanın çeşitli ülkelerinde de hatrı sayılır bir yer edinmiştir. Hatta öyle ki baklavanın kendi mutfaklarına ait bir tatlı çeşidi olduğunu savunan ülke sayısı da çok fazladır.Türkiye'de ise baklava denince akla Gaziantep gelir. Halil Usta 'da  Osmanlıdan bize gelen kültürü Gaziantep'in lezzetiyle birleştirip Kırgızistan'a taşımıştır.

Editör: Habererk Com