Brezilya'daki Sel Felaketi: Ölü Sayısı Artıyor Brezilya'daki Sel Felaketi: Ölü Sayısı Artıyor


Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi'nin (GFZ) bildirdiğine göre, Kırgızistan ile Sincan arasındaki sınır bölgesinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.GFZ'ye göre deprem 10 km (6,21 mil) derinliğe ulaştı. 7.01 büyüklüğündeki deprem, Çin'in Sincan bölgesinde, özellikle Aksu şehrinin 140 kilometre batısında, 27 kilometre (17 mil) derinlikte sabah saat 2.00'den (1800 GMT Pazartesi) hemen sonra meydana geldi.

Ekran görüntüsü 2024-01-23 072634

Yeni Delhi yaklaşık 1.400 kilometre uzakta olmasına rağmen ciddi sarsıntılar bildirdi.

Reuters'in haberine göre , yakınlardaki Kazakistan'da acil durum bakanlığı 6,7 büyüklüğünde benzer bir deprem kaydetti .

Çin yayın kuruluşu CCTV, birincil depremin ardından ikisi 5'in üzerinde olan 14 artçı sarsıntı bildirdi.

Deprem, devlet kampanyasının bir parçası olarak zorla asimilasyon ve toplu gözaltıyla karşı karşıya kalan Müslüman Türk etnik grubu Uygurların ağırlıklı olarak yaşadığı kırsal bir bölgede meydana geldi.Merkez üssü, Çin Meteoroloji İdaresi tarafından tahmin edildiği gibi sıcaklıkların düşerek eksi 18 santigrat dereceye ulaştığı Uçturpan İlçesi. Bu hafta, soğuk sıcaklıklar kuzey ve orta Çin'in çeşitli bölgelerini etkileyerek yetkililerin kar fırtınası nedeniyle okulları ve otoyolları birçok kez kapatmasına yol açtıKazakistan'ın en büyük şehri Almatı'da vatandaşlar, soğuk havaya rağmen evlerini boşaltarak dışarıda toplandı. Bazı vatandaşlar ise pijama ve terlikle evlerini terk etti. 

Sarsıntıların ardından yaklaşık 30 dakika sonra artçı sarsıntılar Özbekistan'da da yaşandı.

Editör: Habererk Com