Kırım'ı yasa dışı ilhak eden Rusya'nın bölgedeki Türklere zulmettiği bildirildi.

Haberi Ukrayna ile Kırım arasında yaşanan savaşın başından beri gelişmeleri aktaran Kırımlı Gazeteci Gülsüm Khalilova duyurdu. Khalilova, Rus güvenlik servisinin işgal altındaki Kırım'da Müslüman Türklerin evlerine baskın düzenlediğini bildirdi.

Khalilova sosyal medya hesabından video paylaşarak, “Rus güvenlik servisi (FSB) işgal altındaki Kırım'da, ''terör suçlaması'' yaparak Müslüman Türklerin evlerine baskın düzenledi. ''Delil'' olarak ise Kuran-ı Kerim Elifbasını gösterdiler.” dedi.

RUSYA 2014’ TE İLHAK ETMİŞTİ

Rusya 2014'te Kırım'ı Ukrayna'dan ilhak etmişti. O tarihten beri yarımadada Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol federal şehri olmak üzere iki federal birim bulunuyor. Bu federal birimler 2016'ya kadar Kırım Federal Bölgesi'ni oluştururken günümüzde Güney Federal Bölgesi'nin parçasıdır. 2014 Doğu Ukrayna protestolarının bir sonucu olan ilhaktan önce, 2014 Ukrayna devriminin sonrasında Rusya'nın Kırım'a askerî müdahalesi gerçekleşti.

Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilen Kırım’da 9 Ağustos’ta bir Rus askeri hava üssünde patlama olmuş, patlamada 2 kişi yaralanmış, Rusya Savunma Bakanlığı, "Patlamanın nedeni sabotaj" açıklaması yapmıştı. Dün de Kırım’da yine Rusya’ya ait bir mühimmat deposunda patlama yaşanmıştı.

Kırımlı gazeteci Gulsum Khalilova, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Khalilova, paylaşımında, “Kırım'da yaşanan patlamalar sonucunda demiryolu ile evlerine dönmeye çalışan Ruslar...” dedi.

Editör: Yadigar Hanım