Kırmızı etteki fiyat artışı, Kurban Bayramı'ndan sonra da devam etti. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, sığır etinden kıymanın ortalama fiyatının 160 ile 200 lira, dana etinden kıymanın ise 130 ile 160 lira arasında olduğunu söyledi.

İstanbul'da et fiyatının bölgeye göre değiştiğini ifade eden Tüfekci, toptanda kilosu 98 ile 104 lira olan karkas etin maliyetinin 140 lirayı bulduğuna dikkat çekerek, vatandaşın alım gücü iyice düştüğü için, kasap esnafınının işlerinin de durgun olduğunu kaydetti.

Şu an büyük sıkıntılarının elektrik gideri olduğunu ifade eden Tüfekci şöyle devam etti:

“Yüksek elektrik faturaları kira bedellerini geçti. Hiç değilse bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat politikasının uygulanması için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu. Şu anda esnafımız zarar ediyor. Çünkü sattığı malı yerine koyamıyor. Yaz döneminden dolayı esnafımızın satışları yüksek fiyatlar ve Kurban Bayramı’ndan dolayı yüzde 60’nın işi düşmüş durumda. Ama girdilerimiz buna rağmen yine artıyor.”

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ da Ankara’da muhitine göre et fiyatlarının kıymada 140 ile 150 lira olduğunu, kuşbaşının ise 160 ile 180 lira arasında değiştiğini aktarıp önceki hafta başında aşağı yukarı yüzde 10 civarında zam geldiğini bildirdi.

Editör: Yadigar Hanım