6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın yanı sıra yardım için kurulan Kızılay'ın afetin ardından 3 gün boyunca beklettiği çadırları AHBAP'a satması toplumu derinden yaraladı. Yiyecekleri de satan Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık eleştiri oklarının hedefi oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Araştırma Komisyonu AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sunum yaptı.

Kınık yaptığı açıklamada, "Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz" diyerek, "Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP'a göndermeyin derdim" ifadelerine yer verdi.

“İSRİFA EDERSEK, GÖNÜLLÜLERİN YÖNETİLMESİ KAOTİK DURUMA DÖNÜŞÜR”

Kınık, muhalefet milletvekillerinin “Neden istifa etmediniz?” sorusu üzerine “Oluşacak tartışmalar sonucu sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir ortama dönüşür” dedi.

Kınık, “Kızılay bir yönetim kurulu ile yönetilir. Genel başkanı istifa ettiği anda tüzüğümüz gereği Kızılay, iki ay içerisinde genel kurula gitmek zorundadır. Kızılay Genel Başkanı ile beraber yönetim kurulu istifası halinde idari anlamdaki işlemleri durur. Kaldı ki oluşacak tartışmalar sonucunda sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür” ifadesini kullandı.

Editör: Ali Özyiğit