İSTANBUL, (DHA) - Ramazan ayında 2 milyar liralık destek paketiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, 4 bin 800 depremzede çocuğa bayramlık hediye edeceğini duyurdu.  

“Bu Ramazan Acımız Bir Aşımız Bir” sloganıyla Ramazan kampanyasına devam eden Kızılay, 2 milyar liralık destek paketiyle yaklaşık 19 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.  

4 BİN 800 ÇOCUĞA ULAŞILACAK 

Kızılay, bayram öncesinde 13 İl Şube Başkanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine hediye çeki vererek ilgili mağazadan istedikleri şekilde alışveriş yapmalarına destek olacağını açıkladı. Her bir çocuk için 750 TL yardımda bulunacak olan Kızılay, toplam 4 bin 800 çocuğa ulaşarak 3 milyon 600 bin TL tutarında bayramlık hediye etmeyi hedefliyor.  

Türkiye genelindeki 59 İl Şube Başkanlıkları aracılığıyla çocuk ikram paketleri dağıtacak olan Kızılay, çocuk ikram paketlerinde her bir çocuk için 50 TL olmak üzere 8 bin çocuğa 400 bin TL tutarında ikramlık malzeme ulaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca Kızılay, Ülker’in 120 bin set çocuk ikram paket ürününü afete maruz kalan illerde dağıtılması için çalışmalara başladı.  

 

Kaynak: dha