Sayın Ersin Tatar-KKTC Cumhurbaşkanı,

Sayın Ersan Saner, KKTC Başbakanı,

Sayın Tahsin Ertuğruloğlu KKTC Dışişleri Bakanı

KKTC'nin Saygıdeğer Yöneticileri;

Bazı medya organlarında yer alan bir habere göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile KKTC Hükümetinde yer alan 11 Bakan’dan 9’un da yine Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ve pasaportuna sahip oldukları iddia edilmektedir. Teyide muhtaç bu iddianın doğru olabileceğini dahi düşünmek istemiyorum.

Türkiye’de çifte vatandaşlık kanunu halen yürürlüktedir.

Yurtdışında yasayan yaklaşık 6 milyon vatandaşımız bulunmaktadır.

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın işlerini güçlerini kaybetmemeleri için, siyasette ve ticarette başarılı olabilmelerini teminen çifte vatandaşlık yasası ile dövizle askerlik kanunu çıkarılmıştır.

Yurtdışındaki vatandaşlarımız en az yurtdışında 3 yıl işçi veya işveren olarak çalıştıklarını belgelemeleri, kanunun belirlediği meblağı döviz olarak ödedikleri takdirde bir gün dahi askerlik yapmadan askerlikten muaf sayılmaktadırlar.

Yıllar önce askerliğini yapmadığı gerekçesiyle dünyaca ünlü Beyin Cerrahimiz Prof.Dr.Gazi Yaşargil T.C. vatandaşlığından Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılmıştı.

Bu tarihi yanlışlığı rahmetli Turgut Özal düzeltmiş ve Yaşargil'in tekrar T.C.vatandaşlığına dönmesini sağlamıştı.

Medyada yer alan iddialar eğer doğru ise cidden çok üzücü ve haysiyet kırıcı bir durum ortaya çıkmaktadır.

Haysiyet kırıcı iddialara Sayın KKTC Cumhurbaşkanı, KKTC Başbakanı ve KKTC Dışişleri Bakanı’nın kamuoyuna inandırıcı ve doyurucu bir açıklama yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Yıllar önce de KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş’ın torununun da Güney Kıbrıs’a (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi-GKRY) geçerek Kıbrıs Cumhuriyeti-Avrupa Birliği pasaportu aldığı iddia edilmişti.

Teyide muhtaç bir haber hakkında yorum yapmanın zorluğunu zekânızın takdirine bırakıyorum.

Kıbrıs için şehit olan aziz şehitlerimiz ile rahmetli Rauf Denktaş’ın kemiklerinin sızlamaması ve Kıbrıs için gazi olan gazilerimizin üzülmemesi için eğer elinizde Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ve kimlik kartı var ise, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ait pasaport ve kimliklerin Birleşmiş Milletler Lefkoşa Temsilciliğine en kısa surede iadesini istirham ediyorum.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi rahmetli Büyükelçi Orhan Eralp'ın o nefis İngilizcesiyle BM'de yaptığı tarihi konuşmayı tekrar ve dikkatlice dinlemenizi istirham ediyorum.

Bu vesileyle Kıbrıs Türkleri için yıllarca mücadele eden, Kıbrıs Türklerini evladı gibi bağrına basan, Başpiskopos Makarios’tan maalesef vize alamadığı için Kıbrıs’ı ziyaret imkânından mahrum kalan, 3 dönem Kırşehir ve 3 dönem Ankara Milletvekili olarak görev yapan Millet Partisi, Cumhuriyetçi Millet Partisi ve Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin Genel Başkanlığını yapan, 1946-1973 yılları arasında aktif siyasette önemli bir figür olan rahmetli Osman Bölükbaşı’nın (1911 - 06 Şubat 2002) aşağıdaki veciz sözünü tekrar okumanızı hararetle tavsiye ediyorum:"Vatan, babanızdan kalan tarla değildir. Onun üzerinde izale-i şuyu davası açamazsınız"

En derin saygılarımla.