KKTC’de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Elcil Türkiye’nin KKTC’ye yardım etmediğini vurgulayarak “Türkiye ilaç falan vermiş değil bunu tekrar gündeme getirmek lazım, dolayısıyla bize gelen ilaç şu anda Çin’in icadı olan ilaçtır. Hastalığın ilk aşamasında kullanılan Avrupa Birliği parasıyla Güneyde üretildiği için oradan alınıyor. Bu ilaç oradan getiriliyor, gelen ilaç bu. Türkiye'den de ilaç falan getirilmiyor.” dedi.

Şener Elcil Avrupa Birliği’nin Güney Kıbrıs’a Koronavirüsle mücadele etmesi için 6.6 milyon Euro verdiğini, KKTC’de 5 milyon Euro verdiğini iddia etti.

Güney Kıbrıs ve KKTC nüfuslarını kıyaslayan Elcil, “Bir tarafta 800 bin nüfus bir tarafta da 135 bin Kıbrıslı Türk var” diyerek AB’nin KKTC’ye ne kadar çok para verdiğini vurgulamaya çalıştı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil şöyle devam etti “Kıbrıslı Türklere 5 milyon Euro'luk Koronavirüs ile mücadele etmek için kaynak ayrıldı ve verildi. 3 parti halinde verilecek. Bu gelen birincisi 2 ve 3üncü partide gelecek, bunların içerisinde solunum cihazları da var.” dedi.

Elcil “Bize destek veren Avrupa Birliği’dir. Türkiye'den bize destek falan yok. Bunun altını çizerim.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim