Günlerdir kamuoyunu meşgul eden bir 128 milyar dolar konusu var. Bu konu nedir ne değildir biraz irdelemek istiyorum.

Damat Albayrak Maliye Bakanı iken hazineden 128 milyar dolar buhar olmuştu. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanının kulağına fısıldanıyor. Bunun üzerine Sn. Cumhurbaşkanı damadının istifasını istiyor. Damat ise son dönemde moda olduğu gibi İnstagram’dan istifa ettiğini duyurdu.

Sayın Cumhurbaşkanı her ne kadar damadını koruma amaçlı konuşmalar yaparken Maliye Bakanlığı dönemindeki başarısından tek söz etmiyor ama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı iken yaptığı hizmetlerden söz ediyor. Tüm bunlar 128 milyar doların nereye ve kimlere uçurulduğu gerçeğini üzerini örtemiyor. Açıklamıyorlar, açıklayamıyorlar.

Bu gelişmeler üzerine Ana Muhalefet Partisi CEHAPE birçok il ve ilçede parti binalarına 128 milyar nerede pankartı asıyor. Ancak kraldan çok kralcı olan son dönemde devletin valisi olması gereken bir kısım vali taifesi apar topar gece yarısı pankartları vinçlerle indirme operasyonu düzenliyorlar. CEHAPE’liler de usul değişikliğine gidiyorlar. Pankartlara 256 Milyar Doların yarısı nereye gitti diye soran pankartlar asıyorlar. Valiler sabahı bekleyemiyorlar. Aceleleri var. Yalakalık ta kim öne geçecekti. Elini kim daha çabuk tutacak ve saraydan aferin alacaktı!

Olay, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Devlet Bahçeli’nin ebced hesabına döndü. 256/2 =128

32/4=8

8x8=64

64x2 = 128

Sayın Devlet Bahçeli’nin ebced hesabını merak edenler internette küçük bir araştırma yaparlarsa göreceklerdir.

Yazımızın başlığını KOD ADI 128 dedik.

Çünkü iktidar 128 rakamını çok seviyor her ne hikmetse. Datça’da 128 bin metre kare koy ve araziyi imara açma kararı verilmiş. Datça’da sivil toplum örgütleri ayakta. Ama iktidar güç zehirlenmesi içinde hiçbir itirazı haklıda olsa dinlemiyor.

Konu başlığımıza dönersek bu Merkez Bankası hazinesinden buharlaşan 128 milyar doların nereye gittiği bir türlü açıklanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı hazinede 95 milyar dolarımız var diyor. Ak Parti eski Maliye ve Ekonomiden sorumlu bakan ve şimdiki Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise; evet Sayın Cumhurbaşkanı doğru söylüyor, hazinede 95 milyar dolar var diyor ama hazineye swap yolu ile borçlanılan 150 milyar dolardan bahsetmiyor. 150 milyar dolardan 95 milyar doları çıkardığınız zaman hazine eksi 60 milyar dolar civarında açık verdiği görülecektir diyor.

Sevgili okuyucularım. Sizin anlayacağınız, hepimizin vergileri ile biriktirilen hazinedeki 128 milyar dolar bular olup gitti. Geçen yıl yine Damat Albayrak’ın bakanlığı döneminde hazinenin yedek akçeleri (Kefen Parası) sıkıntıya giren Müteahhitlere kaynak olarak aktarılmıştı. 128 Milyar Doların nereye ve kimlere aktarıldığını her vatandaşımızın bilme hakkı vardır.

Nereye kadar saklayacaksınız?

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE