Ne demiştim bir önceki yazımda?

Bu kargaşa ortamından faydalanarak motorları mâviliklere sürmek isteyenlerin Rusçuluk sevdâlarının depreşmesini seyretmekten büyük keyif alıyorum. Bu uğurda o kadar rahat yalan yazıyorlar ki.

Meselâ; Soner Yalçı,n Atatürk’ün ölmeden evvel Nâzım Hikmet’in hapiste olduğunu duyunca affetttiğini yazmıştı.

YALAN! Kocaman bir yalan! Atatürk öldüğünde Nâzım Hikmet, Sultanahmet hapishânesindeydi. Aynı yalanı, geçenlerde Enver Aysever de yazdı. Nâzım, hapisten mektup yazmış da... Atatürk hasta olduğu için eline geçmemiş de... Geçseymiş affedermiş de...

Nâzım Hikmet, Hikmet Kıvılcımlı, Kemal Tâhir, “Sintinenin dibinde” işkence görürken haziran 1938’di. Basına düşen olaylardan Reisicumhur’un haberi olmadı, öyle mi?

Soner Yalçın, bugünki yazısında kaldığı yerden devam ediyor. Ediyor da 40’lara kadar Rus yanlılarının Kemalizmden çektiklerini atlayarak devam ediyor. Mustafa Kemal’in bolşevik karşıtlığından, motorları mâviliklere sürmek isteyenleri nasıl bertaraf ettiğinden bahsetmiyor.

Yalçın’a göre, Türk sağı, boşu boşuna Rusya’yı düşman bilmiş; millete de böyle göstermiş. Şimdi Türk sağında politik kırılma olmuş. Necip Fâzıllar, Serdengeçtiler, Nihal Atsızlar kaybetmiş; Cumhuriyetçi Kemalistler kazanmış.

Hadi canım sende!

Ortada Atatürk’ün, kapı gibi bir “6 Ağustos 1929” târihli Eskişehir nutku var:

"Hâkim efendiler!

Siz kanun adamlarısınız. Ellerinize milletin her türlü hak ve menfaatlerini koruyan kanunlar tevdi edilmiştir.

İşaret ettiğim noktaları işittiniz. Türk milletinin büyük haklarını müdafaa ederken bu noktalar ehemmiyetle hatırda tutulmalıdır. Bu memleketteki komünistler, sadece bizim tevkif ve hapsettiklerimizden ibaret değildir. Bu işlerle bizzat yakından alakadar olacağım.

Şurası unutulmamalıdır ki Türk aleminin en büyük düşmanı komünistliktir. HER GÖRÜLDÜĞÜ YERDE EZİLMELİ!”

Adam gibi solcu olacaksanız olun! Rusçuluğu meşrûlaştırmak için Kemalizmi kullanmanız; komünizme geçit vermeyen Türk milliyetçilerini Kemalizmle dövmeye kalkmanız, çok bayat bir numara. Üç beş fikirsiz Türkçüyle “ulusalcı platform”da biraraya geldiniz diye Türk milliyetçilerinin Rusçu olacağını, Türkistan’daki zulmü unutacağını mı zannediyorsunuz?

Cumhuriyetçi Kemalistler kazanmışmış.

Ya Nâzım’dan vazgeçin ya Atatürk’ten!

Çünkü Atatürk, “Komünizm her görüldüğü yerde ezilmeli” dedi. NOKTA!