BAHÇELİ’YE 14 SORU

 

MHP’yi HDP’nin gerisine düşürme başarısını (!) gösteren Devlet Bahçeli’ye on dört soru soracağım.  Cevap vermeyeceğini biliyorum. Zira verecek cevabı olduğunu sanmıyorum. Ama biz yine de soralım. Soralım ki belki birileri üzerinde düşünüp fehmeder.

1. Size karşı genel başkanlık yarışına giren adayları, lidere itaatsizlik söylemi üzerinden ihanetle suçluyorsunuz.  Peki, siz merhum Başbuğ’a karşı “Milliyetçi Çizgi” adıyla haftalık gazete çıkarıp Türkeş’e neden muhalefet ettiniz? Merhum Türkeş’in bu gazeteyi teşkilatlara sokmayın, diye emir verdiğini biliyoruz. Bu durumda siz de o zamanlar hain miydiniz?

2. Bir dönem Adalet Partisi gençlik ve öğrenci örgütlenmesinde yer aldığınız iddia ediliyor. Bu doğru mudur?

3. Genel başkan adaylığı sürecinde illere gidip toplantılar yapan adayları seçim zamanı çalışmamakla suçluyorsunuz. Peki, siz çalıştınız mı?  Neden topu topu iki miting yaptınız? Neden sadece iki TV yayınına katıldınız? Oysa size onlarca davet vardı. Yoksa konuşacak müktesebatınız mı yok?

4. Türkçülük Gününü neden “Milliyetçiler Günü” yaptınız?

5. Erciyes Kurultayı’nı neden yasakladınız?

6. Türk Dünyası Kurultaylarını neden yasakladınız?

7. Bir zamanlar Türk Milletini “Çiçek Bahçesi” olarak niteleyip mozaikçilerle aynı ağzı kullanmaktan pişman mısınız?

8. Neden hiç telaffuz hatası yapmadan, öksürmeden, kekelemeden konuşamıyorsunuz? Bir sağlık sorununuz mu var? Varsa eğer bile bile neden hala o koltukta oturmaya ısrar ediyorsunuz? Hitabetin siyasette çok önemli olduğu aşikar iken neden yerinizi iyi bir hatibe bırakmıyorsunuz? Yoksa sizin için dava değil de koltuğunuz mu önemli?

9. Ülkücü ve Türk milliyetçisi olmanın şartlarından biri de sizin sözde liderliğinize biat etmek midir? Biz size biat etmiyoruz diye ülkücülükten de aforoz mu edilmiş oluyoruz? Eğer öyleyse sizin siyasi anlayışınızın Hristiyan Katolik itikadı ile bir ilgisi bulunmakta mıdır?

10. Demokrasiye inanıyor musunuz? İnanıyorsanız demokrasiden ne anladığınızı izah eder misiniz? Eğer demokrasiye inanıyorsanız 548 ülkücü delegenin iradesini neden ayağınızın altına alıp ezmek istiyorsunuz?

11. Bir zamanlar en ağır ifadelerle eleştirdiğiniz siyasi rakiplerinizin sizin genel başkanlığınızı destekliyor oluşunu neden bir gurur meselesi yapmıyorsunuz?

12. Tuğçe Kazaz’ın bile sizi destekliyor oluşundan ne hissediyorsunuz?

13. Artık yolun sonuna geldiğinizi neden görmek istemiyorsunuz? Partiyi ve davayı yok etmek için neden bu kadar uğraşıyorsunuz? Türk milliyetçiliğine karşı bir düşmanlığınız mı var?

14. “Türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına aldım” diyen hükumete sözde milliyetçi biri olarak nasıl destek olabiliyorsunuz?

 

Bence Bahçeli’nin cevap veremeyeceği bu sorular üzerinde her ülkücü düşünmeli, geçmişin ve günümüzün muhasebesini yapmalı.

 

M. Cemil KILIÇ

18.05.2016 

Editör: TE Bilişim