CHP'NİN İKTİDARI VE POTAMYALININ GİDİŞİNE DAİR

17 Aralık 2013, 23:42

          Aylar önce Potamyalının gidici,esat'ın kalıcı olduğunu yazdığımda bir çoğunuz bıyık altı gülümsediniz;hatta, CHP'nin iktidarına hazırlanın dediğimde alayla güldünüz.

 

Eski zamanlarda Trabzon'da bir kabadayı varmış;hastayım,demiş inanmamışlar,ölüyorum demiş inanmamışlar..Sonra bir mezarlık,mezarlıkta bir mezar,mezar taşında:Hastayım dedim inanmadınız,ölüyorum dedim inanmadınız,aha noldi?

 

Evet,bana da inanmadınız.ben de diyorum ki:Aha noldi? Olanları anlamak için olayların aktörünün ne düşündüğünü bilmemiz gerekir.Büyük ihtimal siz hala Potamyalıyla hoca efendi kapıştı düşünüyorsunuzdur.Ben de diyorum ki:Potamyalıyla ABD kapıştı.Ve neden?

 

Amerika,yeşil kuşak teorisiyle muttefiki İran şahını mermi atmadan gönderiyor, Humeyni'yi İran'ın başına yerleştirirken planları aksamamıştı;ufak bir sapma olmuştu,o kadar! Zaman alsa da bu,telafı edilebilirdi.Ediliyor da...

Bu dönem Amerika'nın dünyayı dindarlaştırma dönemidir:Allahsız Rusya'ya karşı Allahlı bir dünya oluşturma dönemidir.Ülkücü hareket bu dönemde,ılımlı islama dönüştürülebilmesi için her şeyiyle oynandığı bir dönemdir.Ülkücü hareket üzerinde kısmen başarılı olunur ama istedikleri gibi sonuçlanmaz.Çünkü henüz başbuğ hayattadır ve buna gecikmeli olsa da kartını alır.Yani Başbuğ,Amerikanın planlarına gecit vermez.Yıl 1996 başbuğun ölüm haberi gelir veya daha doğrusu öldürüldüğü...Mhp'ye operasyon böyle başlar.

 

Amerika planlarını yapmıştır.Dünyayı tek merkezden idare edebilmek için milli yapıları kırmak ve ufaltması gerekiyordu.Bu yüzden her toplumda cemaatı ve etniksiteleri öne çıkararak Türkiye'de bir kürt sorunu yarattı.Bu,batının Osmanlıya uyguladığı siyasete uygundu.Bir ülkeyi bölmek ve zayıflatmak için yapılan klasik ama her zaman geçerli olan bir yoldu.

Bu aşamada dünyada olanlar neydi? İran, ırak savaşı;Amerika'nın Irak'ı işgalı...ardından Afganistan ve bugünler!..Arap baharı yutturmacasıyla Kaddafi'nin katli ve mısır!..Mısır'a demokrası geliyor beklentileriyle Mubarek,mubarek bir şekilde alaşağı edilirken,100 yıldır iktidar olmayo bekleyen ihvan_ı muslim yani,mursi iktidara taşınıyordu.Suriye ve esat,potamyalıyla kardeş kardeş geçiniyorken,yatlarda birbirlerini ağırlıyorken henüz kardeşten de kardeştiler.Bir sabah ne olduysa,bizimkisi Esat'la,yatağından düşman olarak uyandı.Her şey böyle başladı...

 

Esat,halkına zülmeden bir zalim oluverdi birden.Ve bizim adil ve adaletli potamyalıyla kardeşliği bitiverdi ansızın.Adil ve adaletli potamyalıyla,zalim ve halkına zülmeden Esat nasıl kardeş olabilirdi? Olamadı da... Bütün olanlardan ve olacaklardan habersiz bizim Potamyalı savaş çığırkanlığı yaparken,Amerika kendi rotasını çoktan değiştirmişti.Amerika için ne bop,ne cemaatleştirme,ne de etnisite kalmıştı.Çünkü 30 yıldır uyguladığı bu proje duvara dayanmış,cemaatçılığın vahşi yüzü bütün planları bozmuştu.Amerika yeni planlarla meşgulken,bizim Potamyalı hala kendisini Amerikanın muttefiki sanıyor,sabırsızlıkla Şamda kılacakları namazın hayaliyle avunuyordu.Kaddafi'yi bir ayda halleden Amerika Esat'ı bir günde halleder sanıyordu.Ama olmadı!..Suriye kangölüne dönmüş,insanlar kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayan herkesi öldürülebilir görmeye başlamıştı.İnsanlar birbirini en acımasız şekilde öldürüyordu.Amerika'nın umrunda değildi.Bizimkisi çıldırıyordu..Ve reyhanlı'da bir bomba patlıyor,resmi rakamlarca 53 sunni vatandaşı katledilmiş oluyordu Potamyalınn!..Dosyaları kaptığı gibi Amerikaya uçuyor,Reyhanlıya gitmiyordu...Amerika'da soğuk bir duş ama yine de aklını başına getirtmiyordu.Amerika,kırmızı çizgim kimysal silahlardır diyordu,kıvırıyordu.Bunu ben görüyorken,Potamyalı göremiyordu.Hisleri aklından çok ötedeydi

 

Nasıl oluyorsa,dünya Esat'tan yana dönmüşken kimyasallar patlatılıyordu...Potamyalı olmayan askerleri sınıra yığıyorken Amerika'dan ses gelmiyordu.Kimyasalları bile savuşturmanın yolunu bulmuşken bizim nasıl düşünmemiz gerekiyordu? İki yıl sonra Mubarek,dışarı,Mursi içeri tıkılıyordu.Bizim Potamyalı bağırıyor çağırıyordu.Bazılarının dünya lideri can çekişiyor ama bunu benden başkası görmüyordu.Çünkü görebilecek olan herkesin elikolu bağlıydı.

 

Tablo bu! Bunu nasıl okumalıydık? Ben bunu,Esatı'ın kalıcı,Potamyalı2nın gidici olduğu şeklinde okudum.Potamyalı gidici olduğuna göre yerine ne konulacaktı? Kurulacak yeni partiler bana akıllıca gelmediği için CHP iktidarına hazırlanın dedim.

 

Bunca zaman olanları ben,böyle okudum ve böyle karar verdim.Her şey olması gerektiği gibi gidiyor.CHP ne kadar akıllı ve milli olur bilemem!...

Editör: TE Bilişim