MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sekiz yıl boyunca genel sekreterliğini yapan Cihan Paçacı, olağanüstü kurultay tartışmalarını değerlendirirken, “Olağanüstü kongrenin toplanması hem partimiz hem de ülkemiz için şarttır” dedi. Hürriyet’in sürece ilişkin sorularını yanıtlayan Paçacı, özetle şunları kaydetti:

“MHP, 1 Kasım seçimlerinde ağır bir yenilgi almıştır. MHP’nin Meclis’te HDP’nin de gerisine düşmesi hiçbir ülkücünün içine sindirebileceği bir tablo değildir. Üst kurul delegelerinin yaklaşık yarısı, demokratik haklarını kullanarak olağanüstü kongre talebinde bulunmuştur. Ülkücü iradenin kongre talebinin mahkeme kararlarıyla önlenmeye çalışılması hiçbir ülkücünün kabul edebileceği bir yöntem değidir. Bugünkü yönetimiyle MHP sürekli kan kaybetmektedir. İktidar medyasının MHP yönetimini desteklemesi dahi, yanlış yolda olduğunun kanıtıdr. MHP’de değişim kaçınılmazdır.

KARALANMASINLAR

Genel başkanlığa aday olan arkadaşlar, geçmişte partiye önemli hizmetlerde bulunmuş, değerli şahsiyetlerdir. Bu arkadaşlara çeşitli ithamlarda bulunularak karalanmaya çalışılması inandırıcı ve doğru bir yöntem değildir. Sayın Akşener’in toplumda çok ciddi bir karşılığı vardır. Şayet, genel başkanlık makamına oturursa ilk genel seçimlerde MHP kesinlikle iktidar olur. Ümit Özdağ, milliyetçi camianın son yıllarda çıkardığı ender bilim ve fikir adamıdır. Sinan Oğan Türk siyasetinde parlayan bir yıldızdır. Koray Aydın MHP’nin tecrübeli simge isimlerinden biridir. Oktay Vural ise partimizde başarılı bir bakanlık dönemi geçirmiş ve daha sonra da uzun yıllardır grup başkanvekilliği yapmış değerli bir arkadaşımızdır. Genel Başkan’la siyaseten farklı düşünebiliriz; ancak kendisine karşı sevgim ve saygım yaşadığım sürece devam edecektir. Değişim gerçekleştiği takdirde Sayın Genel Başkan’ın bilgi ve tecrübesinden partimiz her zaman istifade etmelidir.”

GEMEREK HÂKİMİ ATIŞMASI

MHP’de “olağanüstü kurultaya ihtiyati tedbir” kararını veren Gemerek Hâkimi İlhan Işık tartışma yarattı. Genel başkan adayı Meral Akşener, Işık’ın geçmiş yılllarda MHP Ankara İl Başkanlığı Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapan bir partili olduğunu belirterek, tarafsız olmadığı gerekçesiyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikâyet etti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise “Bu yaklaşım doğru değil. İnsanların siyasi bir geçmişi, tercihi olabilir. Böyle bir karar verdi diye geçmişteki siyasi kimliğini ifşa ediyormuş gibi yaklaşım hoş değil” dedi.  

Editör: TE Bilişim