Yazar, bugünkü köşesinde cezaevi şartlarının iyileştirileceği iddia edilen ve hatta villaya çıkacağı söylenen Öcalan'ı ele aldı.

Özdil, PKK liderinin İtalya'da kaldığı süre içinde kiraladığı villanın sahibinin parasını alamadığını, olaydan 4 yıl sonra ucuza satmak zorunda kaldığını yazdı. Öcalan'ın Suriye Lazkiye'de oturduğu villanın sahibine ne olduğunu yazar böyle anlatıyor:

BEDRO VE OĞLUNU ŞAKIR ŞAKIR TARADILAR

"Apo’nun Şam’da oturduğu apartman dairesi ve Lazkiye’de oturduğu villası, Abdullah Bedro’ya aitti. Abdullah Bedro, Suriye Kamışlı’daki en büyük Kürt aşiretlerinden birinin lideriydi, PKK destekçisiydi, dairesini ve villasını Apo’ya tahsis etmişti. Apo Suriye’den kaçtı, bilahare malum, Suriye’de çarşı karıştı, iç savaş çıktı. Abdullah Bedro, nasıl olsa artık siz kullanmıyorsunuz deyip, tapuları kendi üstüne olan daireyi ve villayı geri istedi. Pkk’lılar gayet iyiniyetli (!) davrandılar, hangi tapudan bahsediyorsun ulan yavşak deyip, Abdullah Bedro ve üç oğlunu şakır şakır taradılar, Abdullah Bedro’nun oğulları öldü, Abdullah Bedro ağır yaralandı, komaya girdi, ameliyat üstüne ameliyat, neticede kefeni yırttı ama, bir böbreğiyle, dalağı alındı. Villayı millayı geri istemekten vazgeçti.

*

Hani “ev alma komşu al” derler ya…
İşte o, Apo’dur!

*

Hazır villaya çıkması sözkonusuyken, müstakbel evsahiplerini ve komşularını şimdiden bilgilendireyim istedim.
Şahane kiracıdır.
Pek hayırlı komşudur Apo."

Yazının devamı için tıklayınız...

 

Editör: TE Bilişim