CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve avukat Ruşen Gültekin, KPSS'den 1 ay önce 432 kişinin görev yerlerinin değiştirildiğini iddia etti.

Gültekin, 432 kişinin arasında görev yerlerinin değiştirilmesi yasak olan Tez-Koop İş Sendikası temsilcisinin de bulunduğunu belirtti.

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar, cevap anahtarının yayınlanmasının ardından Twitter'de 'KPSS'de ikinci FETÖ operasyonu' etiketiyle paylaşımlar yaparak, soruların sızdırıldığını iddia etti. Yayınevinin sorularını inceleyen adaylar, en az 20 sorunun şıklarının ve şıkların sıralamasının dahi aynı olduğuna dikkat çekerek, tepki gösterdi. Adaylar CİMER’e şikâyette bulundu.

Olayın ardından Eğitim Gücü Sendikası, savcılığa suç duyurusunda bulundu. ÖSYM ise iddialar hakkında inceleme yapıldığını, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. 

Bütün bu gelişmelerin ardından CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS’nin şaibeli olduğunu vurgulayarak, “Bu siyasal iktidarın yaptığı tüm sınavlar şaibeli olmaya başladı. Böyle bir tesadüf olamaz. Bu sınavda adaletsizlik yok mu? Bir yayınevi 20 sorunun 20’sini de nasıl oluyor da tutturabiliyor? MEB, YÖK şaibelidir. Şaibenin büyüğü de Saray'dadır. Daha önce ‘FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi’ dediniz. Şimdi FETÖ de yok. Bu sorular nereden çıktı? Kime verildi?” şeklinde tepki gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım