Türkiye genelinde geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından cevap anahtarının sızdırıldığı iddiasıyla Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile etiket açıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti. İddialar üzerine Eğitim Gücü Sendikası ve CHP harekete geçti. Eğitim Gücü Sendikası; ÖSYM ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulunurken, CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, MEB'in cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamalarda ise iddiaların asılsız olduğu vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

İYİ PARTİ'DEN "ŞAİBELİ DÜZEN BİTECEK" MESAJI

İYİ Parti de sosyal medya hesabından mülakatlarla ilgili dikkat çeken bir video paylaştı. Ekonomideki kötü gidişata dikkat çekilerek, "Milletimizi bu sarmaldan kurtaracağız, az kaldı" mesajı verilen video etiketlenerek yapılan paylaşımında, “Şaibeli sınavlarla senin umutlarını, hayallerini, emeklerini çalan; mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek! Hak ettiğin yarınlar senin olacak…’Mülakat Değil Liyakat’ esas alınarak hakkın teslim edilecek, az kaldı!” denildi.

Editör: Yadigar Hanım