Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), 31 Temmuz'da yapılan ve soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin ön raporunu açıkladı. Sınav sorularının sızdığı yönünde herhangi bir tespitin yapılamadığı bildirilirken, bazı kamu görevlileri için soruşturma izni verildiği, savcılığın, soruşturma izni verilmeyen kamu personeli için Danıştay'a itiraz ettiği kaydedildi.

Raporun ardından Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 2022-KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, savcılık soruşturma, YÖK ise idari inceleme başlattı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Raporda, iddia edildiği gibi sınav sorularının daha önce sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı belirtildi.

Savcılık, sınavda çıkan 4 soru yönünden 'şaibe' iddialarının ortaya çıkartılması için, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni talep etti. Talep üzerine bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi, bazı kamu görevlileri hakkında ise izin verilmedi.

Savcılık, YÖK’ten gelen raporla birlikte, elde ettiği bilgileri dosya olarak Danıştay’a gönderdi. Savcılık ayrıca bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itiraz eti. 

Editör: Yadigar Hanım