Prenses Royal bir belgeselde, Kraliçe II. Elizabeth'in Balmoral'da ölmesinin "zor" olacağını düşündüğünü ancak "karar verme sürecinden geri adım atmaya ikna edildiğini" söyledi.

Anne, BBC filmine verdiği röportajda merhum Kraliçe'nin son günlerindeki düşüncelerini anlatıyor ve kardeşinin Kral olmasıyla ilgili şunları söylüyor : "Kimsenin kendisini bu tür bir değişime gerçekten hazırlayabileceğinden emin değilim."

Elizabeth'in tek kızı, annesinin ölümünden önce Balmoral'da bulunmasının "şans eseri" olduğunu ve İmparatorluk Devlet Tacı tabutundan çıkarıldığında "tuhaf bir şekilde bir rahatlama hissettiğini" söyledi; bu, rolünün Charles'a geçtiğinin simgesiydi.

Prenses, Kraliçe Camilla'yı, eş olarak rolüne ilişkin "olağanüstü" anlayışından ve bunun monarşi kurumu hakkında yeni şeyler öğrendiğini söylediği Kral için yarattığı farktan dolayı övüyor.

Noel'in ertesi günü gösterilecek olan 90 dakikalık Charles III: Taç Giyme Yılı belgeseli, Helena Bonham Carter'ın anlatımıyla Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Başbakan Rishi Sunak ve yakın arkadaşlarının katkılarıyla filmin arka planını anlatıyor. Sahneler taç giyme töreninin provalarına bakıyor.

Anne, merhum Kraliçe hakkında belgeselde şunları söylüyor: “Sanırım Balmoral'da ölmesinin daha zor olacağını hissettiği bir an vardı. Ve sanırım onu ​​bunun karar verme sürecinin bir parçası olmaması gerektiğine ikna etmeye çalıştık.

Gülerek sözlerini tamamladı: "Umarım sonunda bunun doğru olduğunu düşünmüştür, çünkü sanırım öyle yaptık."

İngiltere'nin en uzun süre hizmet veren hükümdarı Kraliçe Elizabeth, 70 yıl hüküm sürdükten sonra geçen yıl 8 Eylül'de İskoçya'nın Balmoral kentinde 96 yaşında huzur içinde öldü.

çars cnz

Görünüşe göre merhum Kraliçe, yaşamının sonunda hala görev ve diğer konularla ilgileniyordu; İskoçya'da vefatının Londra Köprüsü'nü uygulayanlar için ek sorunlara yol açmasını istemiyordu - eyalette yatması, nöbetler ve büyük törenle ilgili düzenlemelerin kod adı. Devlet töreni.

Kraliçe, Sandringham'dan Windsor Kalesi'ne kadar ana kraliyet konutlarından herhangi birinde ve hatta yurtdışında ölmüş olsaydı, İskoçya için Tek Boynuzlu At Operasyonu kod adı verilen düzenlemelerle farklı planlar yürürlükteydi.

BBC'de Kraliçe'nin ölümünün duyurulduğu belgeselde Huw Edwards'ın sesi duyuluyor. Yayıncı, bu yılın başında kendisine yöneltilen iddialarla ilgili soruşturma yürüttüğü için şirket tarafından yayından uzaklaştırılmıştı.

çars

Anne belgeseli şöyle anlatıyor: “Annem St George'daki cenaze töreninde tacı tabuttan çıkarıyor – garip bir şekilde bir rahatlama hissettim, bir şekilde bu bitti, bitti. Bu sorumluluk devam ediyor.”

O anda mücevherci Mark Appleby, kraliyet ailesinin izlediği sırada kraliyet kasasına indirilmeden önce Kraliçe Elizabeth'in tabutundan tacı, asayı ve küreyi çıkardı.

Çocuklara Ekran Kullanımında Fransız Uzmanların Önerileri Çocuklara Ekran Kullanımında Fransız Uzmanların Önerileri

Geçtiğimiz 12 ay, Almanya'ya ilk yurt dışı devlet ziyaretini gerçekleştirmekten, saltanatının ilk iç devlet ziyareti için Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'yı ağırlamaya kadar birçok ilki tamamlayan Charles için çok önemli bir değişim dönemi oldu.

Charles tüm hayatı boyunca kaderini gerçekleştirmeyi ve kral olarak taç giymeyi bekledi ve 75 yaşındayken, Kraliçe'nin saltanatının yetmiş yılıyla karşılaştırıldığında onun Karolean dönemi henüz emekleme aşamasındadır..

Anne, ardıllıktan bahsederek şöyle devam ediyor: “Dürüst olmak gerekirse, herhangi birinin kendisini bu tür bir değişime gerçekten hazırlayabileceğinden emin değilim… kolay değil. Ve sonra değişiklik olur ve siz 'Tamam, şimdi buna devam etmeliyim' dersiniz.

“Monarşi yılın 365 günü yapılan bir meslektir, ne sebeple olursa olsun hükümdarları değiştirirsiniz diye bitmez.”

Belgeselde Kral'ın geçen sonbahardaki ziyareti sırasında Başkan Ramaphosa onuruna düzenlenen devlet ziyafetinde konuşma yaptığı görülüyor.

Anne şu yorumu yapıyor: "Bu büyük bir operasyon, eğlence miktarı onların tahmin ettiğinden çok daha fazla, ama sanırım kardeşim organizasyon hakkında önceden belli belirsiz farkında olduğu şeyler öğreniyor ve o da bundan keyif alıyor."

Belgeselde, Kral'ın rahatladığını ve Başpiskopos Welby, oğlu ve Galler Prensi'nin varisi ile şakalaştığını gösteren provalar ile taç giyme törenine hazırlık aşamasında samimi anlar yer alıyor.

Camilla belgeselin çoğunda Charles'ın yanında görülüyor ve prenses Kraliçe hakkında şunları söylüyor: “Onu uzun zamandır tanıyorum'', ara sıra.

Rolüne ve bunun Kral için ne kadar fark yarattığına dair anlayışı kesinlikle olağanüstü ve bu rol onun için doğal olan bir şey değil ama bunu gerçekten iyi yapıyor.

“Ve o hız ve ton değişikliğini sağlıyor; o da aynı derecede modern.”

Başbakan Rishi Sunak ve eşi, Kral'ın konuğu olarak Balmoral'da vakit geçirirken gösteriliyor ve politikacı şunları söylüyor: “Bence inanılmaz derecede başarılı bir yıl oldu''.

"Demek istediğim, o yıl boyunca onunla vakit geçirmenin zevkini ve ayrıcalığını yaşadım ve bunu kendi yöntemiyle yaptığını gördüm, tabii ki yapması gerektiği gibi ve bunu çok zekice yapıyor." 

Charles III: Taç Giyme Yılı Noel'in ertesi günü saat 18.50'de BBC One ve iPlayer'da gösterilecek.

Editör: Habererk Com