İflas eden firmanın yöneticileri, firmanın Bankman-Fried ve diğer "içerdekiler" tarafından bir "kumbara" olarak kullanıldığını ve ebeveynlerinin "bu dolandırıcılık cömertliğinin sürdürülmesine yardım ettiğini veya bundan faydalandığını" söylüyor.

Başvuruda, ABD vergi hukuku uzmanı olan babası Allan Joseph Bankman'ın FTX'e danışman olarak görev yaptığı ve "bu yanlış beyan ve ağır kötü yönetim kültürünün sürdürülmesinde kilit bir rol oynadığı ve dolandırıcılığı açığa çıkaracak iddiaların örtbas edilmesine yardımcı olduğu" iddia ediliyor. .

Ayrıca, 2019'da yapılan fiyat manipülasyonu iddiasıyla yapılan dahili bir şikayetin iptal edilmesine de yardımcı olduğu belirtiliyor.

Bay Bankman'ın gecelik 1.200 dolar ücretle otellerde kaldığı iddia edilirken, davada kendisinin 200.000 dolar maaş aldığından şikayet ettiği ve bunun 1 milyon dolar olması gerektiğini iddia ettiği mesajlara yer veriliyor.

Bu arada, dosyaya göre, Bankman-Fried'in annesi Barbara Fried, oğlunun siyasi bağışlarının yönlendirilmesine yardım ederek onu bu bağışların kaynağını gizlemeye teşvik etti.

FTX yöneticileri çiftten parayı geri almaya çalışıyor.

Sektördeki en yüksek profilli oyunculardan biri olan Bay Bankman-Fried'ın düşüşü sektörde tedirginlik yarattı ve düzenleyici incelemelerin harekete geçmesine yardımcı oldu.

Editör: Habererk Com