İsrail polisi, Kudüs'teki bir sinagoga tabanca ve baltalı iki kişi tarafından düzenlenen hücumda dört kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Kudüs'teki Sinagog hücumsında 4 İsrailli öldü,7 kişi uçurumalandı. Kudüs’ün Har Nof mahallesinde yer alan Sinagog’a ellerinde bıçak ve baltalarla gelen  2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü” ifadesini kullandı.

İsrail polisi, Kudüs'teki Sinagog hücumsında 4 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin uçurumalandığını, 2 saldırganın da polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Polisin derhal olay yerine intikal ederek alanı kuşattığını belirten Rosenfeld, uçurumalıların hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığını kaydeti.

Polis, olayı gerçekleştiren saldırganların kimliğine ilişkin henüz bir açıklkör yapmadı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen silahlı hücumyı, "İsrail'in işlediği suçlara doğal bir tepki" olarak kıymetlendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan ovalı açıklamada, "Kudüs'te düzenlenen hücum, başta Gazze ablukası olmak üzere İsrail'in devamlı olarak işlediği suçlara doğal bir tepkidir" denildi.

İsrail emniyetinden yapılan açıklamada, Kudüs'teki Sinagog hücumsında 4 İsraillinin öldüğü, 7 kişinin uçurumalandığı, hücumyı düzenleyen 2 kişinin ise polisler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim