Ekonomideki kötü gidişat, zaman zaman Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağı yönünde söylemlere neden oluyor. Sosyal medya platformu Twitter'da gündeme dair gelişmeleri paylaşan "Haber" isimli bir kullanıcı, Bakan Nebati'nin görevden alınacağını yeniden gündeme getirdi.

"Haber" isimli kullanıcının kulis bilgilerine dayandırarak yaptığı paylaşıma göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nurattin Nebati görevden alınacak, yerine ise Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu atanacak. 

Nureddin Nebati, 3 Aralık 2021 tarihinde görevden affını isteyen Lütfi Elvan'ın yerine atanmıştı. O dönemde bakan yardımcısı olan ve düşük faiz politikasını savunan Nureddin Nebati, "Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır", "Merkez Bankası ve politika faizini önemsizleştirdik", "Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var", "Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah" gibi sözlerinin yanı sıra bankalara "Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın" çıkışı ve kur korumalı mevduat, heterodoks politikalar gibi söylemleriyle akıllarda kalacak.

Editör: Yadigar Hanım