6'ncı Ahlak Şurası Gaziantep'te Başladı

6'ncı Ahlak Şurası Gaziantep'te Başladı
Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen 6'ncı Ahlak Şurası, modern dünyanın ahlak krizine İslami çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde, "6'ncı Ahlak Şurası" başladı. Şuraya, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şura İcra Heyeti Başkanı Esra Kalyoncu Değerli, milletvekilleri ve öğrenciler katıldı.

Şura, modern dünyadaki ahlak krizine İslami düşüncelerle nasıl cevap verilebileceğini ve bireysel, toplumsal çözüm yollarını ele alacak. Haluk Kalyoncu, ahlakın bireylerin hayatını ve toplumların kaderini belirleyen temel bir değer olduğunu vurguladı. HKÜ'nün vakıf anlayışı ve insana hizmet anlayışıyla kurulduğunu belirterek, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in şuranın düzenlenmesinde öncülük ettiğini dile getirdi ve kendisine teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ'nün bilimsel üretim kadar değerler eğitimine de önem verdiğini belirterek, şura ev sahipliğinin bir akademik sorumluluktan öte, inandıkları değerlere bağlılıklarının bir ifadesi olduğunu söyledi. Vali Çeber ve Başkan Şahin ise gençlerin ahlaklı bir toplumun temeli olduğunu ve gençlere güvendiklerini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından, "Çağın Ahlak Krizlerini Ortaya Koymak" paneli düzenlendi. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın başkanlığını yaptığı panelde, Prof. Dr. Mehmet Görmez "Dijital Dünyada Haya Ahlakı" ve Uzman Psikolog Dr. Mustafa Merter "Son Savaş: İnsanlığın Yeniden Yapılandırma Projesi ve Ahlak" konularında değerlendirmelerde bulundu. 3 gün sürecek şurada; "İnsan-Fıtrat, Ahlak ve Hukuk", "Ahlak, Din ve Hayat", "Modern Dönemin Neden Olduğu Ahlak Sorunları", "Çağın Meydan Okumaları Karşısında Ahlak ve Din" ve "İslami İlimlerin Ahlak Üzerine Yeniden İnşası" başlıklı oturumlar yer alacak.

4691-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.