~~

Prof. Dr.  Ahmet Vefik Alp
Y. Müh. Mimar  Kentbilimci
Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı

 

 Dün Cumartesi Yıldız Sarayı Malta Köşkü’nde anlamlı bir toplantı oldu. Akademik ve siyasi duayen, hocaların hocası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için Mehmet Cemal Çiftçigüzeli tarafından kaleme alınan ‘Demokrasinin Perde Arkası, Yalçıntaş’ın Yürüyüş Yolu’ adlı kitap tanıtıldı. Toplantıyı Mehmet Tosun kardeşimiz düzenledi, takdimi Prof. Dr. Mim Kemal Öke yaptı. Cumhurbaşkanı Adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin Ihsanoğlu, Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler, birçok eski bakan, CHP Milletvekili Ahmet Tan, Bakan yardımcıları, akademisyenler, yüksek memurlar, yakın dostlar ve basın mensupları bu anlamlı dakikalara tanıklık yaptı.
 
Yalçıntaş Hoca bir süre evvel hatıratını yayınlamıştı. Bu kitabın özelliği ise, alt başlıkta belirtildiği üzere, ‘Yazılamayan Anılar’ı gün ışığına çıkarması idi. Hocanın bir ‘ayaklı tarih’ olduğunu bir kez daha gördük. Nevzat Hocamın ve arkadaşlarının çok beni sevdiğini, takdir ettiğini yeniden hissetmek beni de çok onurlandırdı.

Sıkıntılı bir süreç içine girmiş bulunan Ülkemizin Yalçıntaş Hoca’ nın engin deneyimlerine her zamandan daha çok ihtiyacı var.
Allah O’na sağlıklı uzun ömürler versin.

Editör: TE Bilişim