Ayvalık Küçükköy'de Balkan Rüzgarı Esti: 8. Teferic Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy'de 26 Mayıs 2025 tarihinde 8. Teferic Şenlikleri düzenlendi. Üç gün süren şenliklere binlerce kişi katıldı. Etkinlikte Balkan kültürüne ait stantlar, atölyeler ve konserler yer aldı. Uluslararası konukların da katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.
Şenlikler, Küçükköy'ü ve Ayvalık'ı Balkan kültürünün kalbine dönüştürdü. 120 stantta kadınların el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Balkan mutfağının özel lezzetleri de ziyaretçilere sunuldu. Boşnak böreği yapımından sabun yapımına, sepet örücülüğünden geleneksel el işlerine kadar çeşitli atölyeler büyük ilgi gördü. Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile beraberindeki meclis üyeleri de şenlikleri ziyaret etti.
Dicle Çakır ve Orkestrası'nın açılış konseriyle başlayan şenlikler, Gamze Matracı'nın Balkan Şenliği konseptli konseriyle zirveye ulaştı. Ayvalık Giritliler Derneği Mübadele Türküleri ve Rebetiko Korosu ile Ayvalık-Küçükköy Türk Halk Müziği Derneği Korosu, Şef Selami Seler yönetiminde Ağaçaltı Meydanı'nda konser verdi. Ayvalık Belediyesi UNESCO Alan Başkanlığı'nın düzenlediği 'UNESCO Dünya Mirası Somut Olmayan Kültürel Miras Açısından Küçükköy’e Bakmak' başlıklı söyleşi de gerçekleştirildi. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi de yöresel ürünlerini tanıttı ve Boşnak böreği atölyesi düzenledi. Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, şenliklerin kültür markası haline geldiğini ve her yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.