İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin kırk beşincisi 28 Aralık 2013,Cumartesi günü gerçekleşecek.

 

İLESAM İstanbul Şubesi’nin her ay Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde, (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında bu ay da Vefatının Üçüncü Yılında Mütefekkir-Şair Ali UĞUR anlatılacak ve anılacak.

 

İLESAM İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Recep ARSLAN’ın yöneteceği toplantıda Yard.Doç.Dr. Mustafa AKSOY,Yönetmen-Yazar Ekrem ERGÜDER, kızı Ayşenur ve oğlu Cenkhan Uğur ile onu tanıyanlar çeşitli yönleriyle Ali UĞUR’u anlatacaklar. Toplantı imam-hatip ve yazar Ahmet YÜTER’in duasıyla sona erecek.

 

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNİ, “İLESAM üyelerimizden değerli büyüğümüz Ali UĞUR  25 ARALIK 2010 tarihinde vefat ettiği zaman Mavi Emperyalizm, Görünmeyen Önderler, Dünya Gündemindeki İsrail, Ünlü Davalar: Ağca Dreyfüs ve Diğerleri ile Dünya Siyonist kongreleri ve Türkiye başlıklarını taşıyan eserlerini bıraktı. Şiirlerini de Leylaname isimli kitabında bir araya toplayan Ali UĞUR’u anlamak ve bilmek bir devri ve ilişkileri anlamak ve bilmektir  ” dedi.

 

“Vefatının Üçüncü Yılında Mütefekkir-Şair Ali UĞUR…” başlıklı 45. Çınaraltı Sohbet’inin, 28 Aralık 2013,Cumartesi günü Saat 15.00’de başlayacağı ve programa katılımın serbest olduğu ve ayrıca katılımcılara Ali UĞUR’un Mavi Emperyalizm isimli eserinin hediye edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim