21 Eylül 1998 yılında İstanbul’da doğan Kaan Malkoç, kariyerinin henüz başında, 2019 yılında yayınladığı debut albümü olan 'Yol' ile tüm dijital platformlarda 500 binin üzerinde tıklanma kazandı. 2020’nin henüz başında 'Yol Acoustic' EPsi ile de 'Yol' albümündeki en sevilen birkaç parçasının akustik versiyonunu yayınladı. Albümdeki sadece iki yeni parçadan biri olan 'Gölgeler' dinleyiciler tarafından beğeni topladı.

Şimdi ikinci stüdyo albümü, HATALAR, ile kariyerine devam etmeye hazırlanan Kaan, bir kez daha özgün ve gerçekçi içerikleri dinleyicilerine sunmak için gün sayıyor. Yeni dönemin ilk single’ı ‘Zor’dan hemen önce, geçmişte Spotify’ın “New Music Friday”, “Lokal” gibi listelerine giren ve radyolarda uzun süre çalan 'Dünya', 'Kandım', 'Eyvah' gibi şarkıların yanı sıra Spotify’da Taze listesinin #1 numarasına yerleşen 'Korkular' ve Berkay Işıktutan ortaklığıyla yaptığı 'Vay Be' isimli şarkılar bir kez daha öne çıkıyor.

Yeni albüm döneminde modern R&B tınılarını gerçekçi ve kişisel bir lirikaliteyle harmanlayan Kaan, aynı zamanda albümün çıkış parçası ’Zor’un müzik videosu için -imzası olan diğer projelerinde de olduğu gibi- Türkiye’de daha önceden eşi görülmemiş 18 dakikalık bir kısa film çekti. İmzası olan tüm müzik videolarını genel olarak “müzikal kısa film” olarak tanımlayan Kaan, bu projede de Türkiye’nin “en uzun müzik video klibi” unvanı için adım atıyor.

“Nereye gidersen git hataların da seni takip eder…” mottosuyla yola çıkılan Zor müzik videosunda uzun süredir görmediği ve haber alamadığı eski sevgilisinin izini bulmak için dolaşan Kaan, bu yol hikayesine dönüşen müzikal kısa filmde hem geçmişteki hataları hem de hayalinde ve anılarında tasarlamış olduğu gerçeklerle yüzleşiyor.

Kişisel ve yaşanmış gerçek bir hikâyeden ilham alan “Zor” yine aynı kişisel ve imgesel anlatımıyla da dikkat çekiyor. 50lerin Hollywood müzikal sineması, 60lı yıllardan 90’lara gişe sinemasından daha uzakta seyreden sinemanın o dönemki yenilikçi akımlarına selam gönderen “Zor”, aynı zamanda David Lynch, Wim Wenders, Quentin Tarantino, Western sinemasının öncülerinden Sergio Leone gibi usta isimlerden ve René Magritte gibi sürrealist ressamlardan de ilham alıyor. Zamansız bir hikâyesi olan “Zor”, her ne kadar günümüzde geçse de, sanat yönetimi ve proje tasarımı ile sizi aynı zamanda nostaljik bir hava ile de karşılayacak…

Editör: TE Bilişim