10. Sevimli Canavarlar (2001) – IMDb: 8

Canavarlar Dünyası’nda yaşayan canavarlar, insanları korkutarak kendi dünyaları için enerji elde ederler. Her gün yapılan sıradan bir korkutma işi sırasında küçük bir kız canavarların dünyasına girer. İnsanların hastalık yaydığını düşünen canavarlar başta çok korksalar da, zamanla gerçek ortaya çıkar.

9. İnanılmaz Aile (2004) – IMDb: 8

Mr. Incredible adıyla ün salan eski süper kahraman Bob Parr, artık suça karşı savaşmayı bırakmış, bu tarz işlerden elini ayağını çekmiştir. Ailesiyle birlikte sıradan bir hayat süren Bob’a tam 15 yıl aradan sonra önemli bir görev verilir.

İnanılmaz Aile, en iyi Pixar filmleri listemizdeki en değerli yapımlardan biridir. Öyle ki, 2004 yılında En İyi Animasyon filmi ve En İyi Ses Kurgusu da dahil olmak üzere iki adet Oscar ile birlikte, En İyi Animasyon Film dalında Annie Ödülü’ne layık görüldü.

8. Ratatuy (2007) – IMDb: 8

Şef Guasteu’ya büyük bir hayranlık besleyen fare Remy, aşçı olma hayaliyle yanıp tutuşur. Bu hayalini gerçekleştirmek için Paris’e giden Remy, kendini şans eseri çok iyi bir restoranda bulur. Burada çöpçü çocuk Linguini’nin yanlışlıkla karman çorman ettiği çorbayı düzeltir. Daha sonra bu ikili, eşi benzeri olmayan bir anlaşma yapar.

7. Kayıp Balık Nemo (2003) – IMDb: 8.1

Palyaço balığı olan Marlin, karısının ölümünden sonra oğlu Nemo’yu büyük bir endişeyle korumaya çalışır. Gün gelir Nemo büyür ve eğitim almak için deniz altı okuluna gitmesi gerekir. Fakat burada Marlin’in korktuğu başına gelir. Nemo arkadaşlarıyla oyun oynarken kaybolur. Marlin oğlunu bulmak, Nemo ise eve geri dönebilmek için her şeyi yapacaktır.

6. Ters Yüz (2015) – IMDb: 8.1

Küçük Riley’nin hayatı, babasının San Francisco’da işe başlamasıyla büyük bir değişime uğrar. Riley, eski yaşamını geride bırakmak zorunda kalır. Yeni düzen, yeni okul, yeni arkadaşlar derken içten içe duygu karmaşası yaşar. Bu durumdan etkilenen Riley’nin duyguları, yeni düzene uyum sağlamakta zorluk çekerler.

5.  Yukarı Bak (2009) – IMDb: 8.2

4. Oyuncak Hikayesi (1995) – IMDb: 8.3

Andy, kendisine hediye edilen Buzz Lightyear isimli oyuncağı çok sever. O kadar çok sever ki, eskiden sürekli oynadığı şef Woody’e karşı olan ilgisini kaybeder. Bir gün Buzz pencereden aşağı uçar. Buzz’ın yokluğunu fark eden oyuncaklar, onu Woody’nin öldürdüğünü düşünürler. Kendini temize çıkarmak isteyen Woody ise Buzz’ı bulmak için yola koyulur ama büyük tehlikelerle dolu maceralar onu beklemektedir.

Toy Story (Oyuncak Hikayesi), en iyi Pixar filmleri listemizdeki en eski yapım olma özelliğini taşıyor.

3.  Oyuncak Hikayesi 3 (2010) – IMDb: 8.3

Üniversiteye giden Andy, yanına sadece Woody’yi almaya karar verir. Diğer oyuncaklarını ise tavan arasındaki bir çöp poşetine koyar. Atılacaklarını düşünen oyuncaklar kaçmaya karar verirler. Ancak gerçek, oyuncakların düşündüğünden çok daha farklıdır ve gerçeği bilen tek kişi Woody’dir. Woody onların kaçmasını engellemek adına her şeyi yapacaktır.

2. VOL-İ (2008) – IMDb: 8.4

İnsanlar, aşırı kirlenme nedeniyle Dünya’yı terk etmiştir. Başka bir gezegende yaşayan insanlar, Dünya’yı temizleme görevini VOL-İ’ye vermişlerdir. Buradaki çöplerle kendine yeni bir dünya inşa eden VOL-İ’nin yaşamı, farklı bir model robot olan Eve’nin gelmesiyle değişir.

1. Coco (2017) – IMDb: 8.4

Miguel, 12 yaşında Meksikalı bir çocuktur. Miguel’in en büyük kahramanı ise gitarist Ernesto de la Cruz’dur. Fakat Cruz hayatını kaybettiği için onunla tanışması mümkün değildir. Miguel, bir gün Cruz’un gitarını bulur ve gitarı çalmasıyla Ölüler Diyarı’na gitmesi bir olur. Miguel buradan çıkış yolunu ararken aile tarihinin ardında saklanan gerçeği keşfedecektir.

Editör: TE Bilişim