Eşref Rüya'nın Profesörü: Mafya klişelerini yıkan bir dil aşığı
Kanal D'nin sevilen dizisi Eşref Rüya'da, Ahmet Rıfat Şungar'ın canlandırdığı Faruk Sezer, nam-ı diğer Profesör karakteri, izleyiciler tarafından mafya algısını alt üst eden sıra dışı kişiliğiyle beğeni topluyor.
Profesör'ün ceketinin iç cebinde taşıdığı kitaplar, Nazım Hikmet'i andıran bakışları ve Asaf Halet Çelebi'nin şiirsel dilini andıran konuşmalarıyla diziye farklı bir hava katıyor. Son bölümde ise 'İbrahim' şiiriyle izleyicilerin kalbine dokunmayı başardı. Dil bilgisi kurallarına olan hassasiyetiyle bilinen Profesör, 'Dil bozulursa düşünce de bozulur' sözüyle adeta bir dil savunucusu olarak öne çıkıyor.
Sosyal medyada, Kanal D'nin İnci Taneleri dizisindeki Azem Hoca karakteriyle karşılaştırılan Profesör, kelimelerin inceliklerine dikkat çekmesi ve üstlendiği misyonuyla takdir ediliyor. İki karakterin yeni sezonda aynı sahnede yer alması ise hayranları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Tims&B imzalı Eşref Rüya, yeni bölümleriyle her çarşamba Kanal D ekranlarında.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.