BACK TO THE FUTURE (GELECEĞE DÖNÜŞ)

Bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gİder.

BACK TO THE FUTURE 2 (GELECEĞE DÖNÜŞ 2)

 

Marty bu kez 2015’e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek.

BACK TO THE FUTURE 3 (GELECEĞE DÖNÜŞ 3)

Bir önceki serüvenin sonunda, 1955 yılında kısılıp kalan Marty’yi kurtarmak için Dr. Brown zamanda seyahat eder. Ancak kendisi 1885’e gelip DeLorean bozulduğu ve o zamanın teknolojisi yetmediği için burada takılan Doktor, Marty’ye bir mektup yazarak arabayı gömdüğü yeri söyler.1955’teki Marty bu sayede arabayı bulur ve Doktoru kurtarmaya vahşi batıya gider.

SCHİNDLER LIST (SCHINDLER'İN LİSTESİ)

Schindler’in Listesi, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.

PULP FICTION (UCUZ ROMAN)

Ringo  ve Yolanda birbirlerine deliler gibi aşık bir soyguncu çifttir ve işlerine biraz heyecan katmak için farklı bir plan yaparlar. Jules ve Vincent iki profesyonel tetikçidir ve patronları Marsellus Wallace'ı dolandırmaya çalışan birkaç sahtekar genci "temizlemeye" giderler.

FIGHT CLUB (DÖVÜŞ KULÜBÜ)

Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile...

FORREST GUMP

Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir.

LA VITA E BELLA (HAYAT GÜZELDİR)

Başkahramanımız hayat dolu Guido güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir.

Editör: TE Bilişim